info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ`da Kongre ve Seçim Değerlendirmeleri 1

Ak Parti

Bu köşe yazısı dizimin ilkinde, her üç partiye bakış ve seçimlerdeki genel havasını ile oyların artıp artmamasının nelere bağlı olduğunun analizini yapacağım

A)AK PARTİ; 
Geçtiğimiz kurban bayramında, Başbakanın bir danışmanıyla istişarede bulundum. Kendisine Tekirdağ’da Ak Partinin nelerden avantajlı olduğunu, nelerden kaybedeceğini söyledim. 
TEKİRDAĞ’DA AK PARTİ, KAMU KURUMLARI İDARECİLERİNİN YETERSİZ HİZMET POLİTİKASI, PARTİ MENSUBU VEYA DESTEKÇİSİ OLANLARA, “AMAN BU BİZDEN, DOKUNMAYALIM”MANTALİTESİ VEYA VAZİFEYİ SUİİSTİMAL YAPANLARA GEREKLİ YAPTIRIM YAPMAK YERİNE, BUNLARIN YANLIŞLARINI, KAMU ZARARLARINI GÖZ ÖNÜNE SEREN VATANDAŞ VEYA BASIN MENSUBUNUN DİKKATE ALINMAYIP, VERİMSİZ BÜROKRATIN KOLLANMASI AK PARTİYE MAL EDİLİYOR VE ZARAR VERİYOR. 

Ne hikmettir ki, haber ve köşe yazısı olarak bu dile getirdiğimiz bürokratlar, ya görevi kötüye kullanma, ya idari usulsüzlük ya da FETÖ’DEN hukuki sürece tabi tutuldular. İkinci husus, ahde vefa adı altında, hep aynı kişiler aday gösteriliyor, bir yerlere getiriliyor, askerler hep asker kalıyor. Aday belirlemede, partilini, halkın, en önemlisi de basının fikri alınmadan, basının bile haberi olmadan, tepeden inme milletvekili, ilçe veya belediye başkan adayları belirleniyor. 

Geçtiğimiz yerel seçimde,12 aday adayı varken, dışarıdan birinin belediye başkan adayı gösterilmesi, diğer 12 aday adayı ve ailelerini küstürmekle birlikte, tüm ilçelere ve büyükşehir seçimine yansıdı. Kısaca Ak Parti, kendi elleriyle 12 belediyeyi altın tepside sundu. Eğer 12 aday adayının yanına, Sayın meslektaşımız Ahmet Aygün de 13. Aday adayı olsaydı, aday olduğunda kimse küsmezdi. 

Bu karar hem Ahmet Aygün’e hem de Ak Partiye çok pahalıya mal oldu ve hezimetle sonuçlandı. Bir de örgütlenme sorunu var. İli bilmem ama Muratlı adına konuşacak olursak, seçilen veya seçilecek ilçe başkanı yönetim kurmayı beceremiyorsa, hem kendisini hem de partisini kaybetmeye mahkûm eder. Kendisinin samimi olduğu yakın dostları yerine, belirli zümreleri, hemşeri dernekleri ve bilumum STK’LARIN SÖZÜ GEÇEN VE TOPLUM TARAFINDAN SEVİLEN BİR TEMSİLCİSİNİ ALMADIĞIN SÜRECE KAYBETMEYE MAHKÛMSUN. 

Kamu emeklisi ilçe başkanı almayacaksın. Yeri geldiğinde, sadece okur-yazar olsun yeter ki halkı kucaklasın. Kamu emeklisi, otoriter tavrıyla soğuk algılanır. 

KISACA, KAMU İDARESİ, ADAY BELİRLEME VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA İLETİŞİM OLUMLU YANSIR. 
FAKAT İŞİNİ YAPMAYAN, BU NEDENLE HALKIN, “BUNLARDAN NE HAYIR GELİR, KİMİ KİME ŞİKÂYET EDECEKSİN” YORUMLARINA NEDEN OLAN BÜROKRATI KOLLAMAK KAN KAYBETTİRMEYE DEVAM EDER. 
İLÇE BAŞKANLARI, BELEDİYE BAŞKANLARI VE MİLLETVEKİLLERİ GENEL MERKEZ TARAFINDAN ATANIP, TABANIN SESİNE KULAK TIKAMAK HEM PARTİLİYİ HEM HALKI OLUMSUZ YÖNLENDİRİR. 

 HALK DEĞİL AK PARTİ KAYBEDER. 

SONRAKİ YAZIM; CHP