info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Tekirdağ`da Kongre ve Seçim Değerlendirmeleri 4

Ak Parti Muratlı`yı Neden Kazanamıyor

Aslında bunun cevabı çok basit; Sabah saatlerinde, özellikle 07-09 işçi servis saatlerinde ve yine aynı şekilde 15.00-19.30 saatleri arasında, Muratlı belediye binası karşısındaki tren yolu geçidini izlemek, bunun nedenini alenen gözler önüne seriyor. 
Defalarca yazdım; “Siz eğer Muratlı’yı ikiye bölen tren yolu için çözüm üretmezseniz, Muratlı’yı asla kazanamazsınız” dedim. 
İstanbul’da boğazın altından tünel geçiren, Bolu dağını delip yol yapan, Türkiye’den Kıbrıs’a içme suyu borularını denizden ulaştıran Ak Parti hükümetinin, Muratlı’nın ortasından geçen tren yolunun iki kilometrelik mesafesini yer altından geçirememesi bence akla mantıklı gelmiyor. 
Eğer ki siz, Muratlı toprak mahsulleri ofisinin oradan, Tekirdağ’a dönen İnanlı çeşmesi mevkiine kadar olan iki kilometrelik alanı yer altından geçirir, üst kısmı da halkın kullanımına uygun şekilde yürüme yolu yaparsanız, Muratlı’da en az üç dönem kazanmamanız için bir neden göremiyorum. Ama siz bu tren yolu için çözüm üretmezseniz, tren yolu nedeniyle şehrin tüm yaşantısı ikiye bölünmeye devam ederse, asla başarılı olamazsınız. 
Yaklaşık 18 yıldır bir çivi dahi çakmayan bir belediye varken,gerek ilçe başkanı gerekse belediye başkan adayı konusunda doğru bir seçim yapmazsanız,basının hatalarınızı ve eksikliklerinizi dile getirdiğinde değerlendiremezseniz,kazanmanız mümkün değil.Bu köşe yazısını,192 bin nüfuslu Tekirdağ merkez Süleymanpaşa’dan Cumhuriyet yürüyüşünden gelip yazıyorum.192 binlik Tekirdağ’da yaklaşık 2 bin kişi Cumhuriyet yürüyüşüne katılırken,29 bin kişilik Muratlı2da yaklaşık 5 bin kişi fener alayında yürüdü.
Öyleyse,iyi analiz edip gereğini yapmanız gerekir. Şu an için ilçe başkanınız Emrah Tunca, yoğun bir tempoda çalışıp, ekibiyle birlikte koltuğun hakkını veriyor ama bu yetmez. 
Birincisi, muhalefeti öğrenmeniz gerekir. İkincisi, eleştirilerimizi dikkate alıp, çözüm için adım atmanız gerekir. 

En önemli iki şey; 
Birincisi, tren yolunu şehrin altından geçirmek 
ikincisi ise, çiftçilerin ve hayvan üreticilerini sorunlarına çözüm üretmektir.

O zaman başarı kaçınılmaz olur. 
Yoksa İM-KAN-SIZ-DIR dır. 

SONRAKİ YAZIM; TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR VE SÜLEYMANPAŞA ADAYLIKLARINDA SENARYOLAR.