info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Teski Devlet Kurumu mu Büyükşehirin Arka Bahçesimi?

Öncelikle, ben her ne kadar TESKİ’DE çalışan çok değerli dostlarıma, arkadaşlarıma güvensem de, desteklesem de, Kadir başkanın Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı alt yapı çalışmasının mimarı olduğunu söyleyip desteklesem de, TESKİ’YE ARTIK GÜVENİM KALMAMIŞTIR.

Sebebine gelince; 
1)20 liralık tüketim bedeli olan su hafriyatında, Büyükşehir, vermediği hizmetin, yapmadığı çalışmanın, katı atık bedeli ve atık su arıtma bedeli adı altında aldığı paranın neticesinde,70-80 lira gibi bedeli ceplerimizden almasıyla, benim paramı yasal çerçeveye sığdırarak haksız kazanç elde etmektedir. BUNUN HİÇ BİR SAVUNULACAK TARAFI YOKTUR. 
2)Süleymanpaşa’nın fosseptik ve atık sularının denize akması, Yeşilsırt köyünün fosseptiğinin dereye akması, hem Süleymanpaşa’da hem de Yeşilsırt köyü altındaki derede balık tutan ve yüzen çoluk çocuğun karşılaşacağı duruma bir çözüm getirmiyor. KANSER VAKALARINDAKİ ARTIŞIN HESABI, ZAMANLA TESPİT EDİLİP SORULACAKTIR. 

Ayrıca, Süleymanpaşa’dan Muratlı’ya kadar gelen kanalizasyon borularından akacak atık suların dereye akacağı da aşikârdır. Muratlı’nın eski köprü yanında bulunan göçmen konutlarının fosseptiğinin de dereye akıtıldığını belgelemiş bulunmaktayım. Hükümet caddesindeki kanalizasyon açılışında, Sevgili ağabeyim Kadir Albayrak’a yönelttiğim bir soruda, “Sayın başkanım, bu atık su ve fosseptik denize akacak, bu doğru mu?” dediğimde, “daha önceden de akıyordu” türünde aldığım cevap, bugün Muratlı’ya kadar uzanan kanalizasyon sisteminin nereye akacağının sinyali gibiydi. Şimdi soruyorum; 

-SİZ VERMEDİĞİNİZ HİZMETİN BEDELİNİ BENDEN NE HAKLA ALIRSINIZ? -SİZE, MURATLI HALKININ KULLANDIĞI SU BEDELİNDEN PARA ALMA HAKKINI KİM VERDİ? 
Süleymanpaşa, suyunu Muratlı’dan alıyor ve sizin Muratlı halkına bunun için bedel ödemeniz gerekirken, siz bizim cebimizden haksız para alıyorsunuz. 
-BU ADİL Mİ? 
-BU MU SOSYAL DEMOKRAT ADALET? 
-HANİ SİZ YILMAZ BÜYÜKERŞEN’İ SU BEDELİNİ BEDAVA YAPTI DİYE ALKIŞLAYOR VE DAVA SÜRECİNDE DESTEKLİYORDUNUZ? 
ŞİMDİ SİZ BİZİM PARAMIZI CEBREN VE HİLE İLE ALIYORSUNUZ. 

Bir diğer eleştirim de Sayın Şafak Başa Müdüredir. Sayın Şafak Başa; Şunu bilmenizi isterim ki, sizin gazetemin imtiyaz sahibine gitmeniz, yazdığınız kitabı sunmanız, projeler konusunda adeta bir destek arayışında bulunmanız, beni hiç bağlamaz. Zaten Sayın Yaşar İşkar da, muhabirini, köşe yazarını hiçbir sebeple, hiçbir nedenle frenleyecek bir insan değildir. Beni hayal kırıklığına uğrattınız. Benim yazılarımda alt yöneticilerinize talimat veriyorsunuz, sonra gidip benim gazetemin sahibiyle görüşüyorsunuz. Ben bunda art niyet ararım. Bir diğer konu da, sizi devlet 657’li olarak bu kuruma atadı. Dolayısıyla, siz Sayın Kadir Albayrak’ın başkan yardımcısı değilsiniz. Sürekli onunla açılışlarda boy göstermeniz, Kadir başkanın konuşmalarında, “TESKİ genel müdürüme talimat verdim, şöyle yaptık, böyle yaptık, şu kadar yatırım yaptık” gibi cümleleri, kafamda muamma oluşturmaya başladı. 

SİZ DEVLETİN ATADIĞI BİR MEMUR MUSUNUZ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ YARDIMCISI MISINIZ? 
AYRICA, BU İLÇELERDEKİ SU FATURALARINDAKİ BÜYÜKŞEHİR KESİNTİLERİNİN SİZİN TASARRUFUNUZDA OLMADIĞINI BELİRTEN BASIN AÇIKLAMASI YAPTINIZ. PEKİ, BU SAYIN ALBAYRAK İLE HER HAFTA YAPTIĞINIZ TOPLANTIDA ALINDI MI, ALINMADI MI? 
SİZ BUNA KARŞI ÇIKTINIZ MI? BİR DE SİZİN DANIŞMANLARINIZA BİR DANIŞIN BAKALIM; HER AY HER İLÇEDEKİ TESKİ BİNALARINIZA KAÇ PARA KİRA ÖDÜYORSUNUZ, KENDİNİZ YAPSANIZ KAÇA MAL OLURDU? 
EMİNİM 1-2 YILDA ÖDEDİĞİNİZ KİRA BEDELİYLE, KENDİ İLÇE TESKİ HİZMET BİNANIZI KURARDINIZ. BU DA KURUMU ZARARA UĞRATMAK DEĞİL MİDİR? 
PARASINI BİZDEN ÇIKARIYORSUNUZ NASIL OLSA. BURADA DEMEK Kİ EKONOMİSTLERİNİZ SAĞLAMAYI EKSİK YAPMIŞ. 

Şimdi Sayın Şafak Başa’ya soruyorum; DEVLETİN ATADIĞI BİR MEMUR MUSUNUZ, KADİR BAŞKANIN ATADIĞI YARDIMCISI MISINIZ? 
Siz her hafta, her gün Sayın Kadir Albayrak ile bir ilçede bir etkinliktesiniz. Bu hem masraf hem de bana göre şov gösterisidir. Bende önümüzdeki seçimlerde belediye meclis adaylığına hazırlanıyormuşsunuz gibi bir his uyandırıyorsunuz. Böylece o zaman başkanla daha çok açılışa ve etkinliğe katılırsınız. Sayın Halim Orta’dan övgü ile bahsetmemden rahatsız olmuşsunuz. Siz bir Halim Orta olamazsınız. Çünkü Halim hocam işinden başka hiçbir şeyi düşünmezdi. Kadir başkanın yanında oradan oraya açılış ve etkinliğe gitmezdi. İlk göreve gelir gelmez, köşe yazımı dikkate alarak, ARSENİK, SİYANÜR, BOR VE KROM OLDUĞUNU İDDİA ETTİĞİM KUYULARI İNCELETMİŞ VE NETİCESİNDE ZARARLI MADDE OLDUĞUNU TESPİT ETTİĞİ KUYULARI KAPATMIŞTI. SİZ NE YAPTINIZ? 

Bir telefon kadar yakın olup, kendini yüksekten görmez, her daim bir sorun veya yazdığım köşe yazısı hakkında bizzat detayını sorardı ve resmi analizleri sunardı. Ben de bunu kamuoyuyla paylaşırdım. Siz ise alt müdürlerinize havale ediyorsunuz. Görelim bakalım zaman ne gösterecek. 
BİR DİĞER ÖNEMLİ HUSUS; 
Haber kaynaklarımdan edindiğim bilgiye göre, gerek bazı milletvekili, gerek ilçe başkanları gerek partili(CHP) gerek belediye başkanları referansıyla TESKİ’YE çok sayıda hatır yoluyla alınan personelden rahatsızmışsınız ve bundan sonra alınacak her personel ile bire bir mülakat yapacakmışsınız. 

BU KONUDA SİZİ DURUŞUNUZ VE RADİKAL KARARINIZ İÇİN TEBRİK EDERİM. Peki, daha önceden kalifiye değil de torpille alınan personeli de mülakata alıp yetersizleri TESKİ’DEN arındıracak mısınız? Bunu yapma cesaretini gösterirseniz, benim için gerçek yöneticilik bu yapacağınız olacaktır. Pek umudum yok ya neyse, hayırlısı olsun.Zaman her şeyi gösterecek. 
SON SÖZ; UMARIM GAZETE ZİYARETLERİNİZ BİR DAHA YANLIŞ ANLAŞILMAZ. EĞER ART NİYET SEZİLİRSE, ULUSAL DA DÂHİL OLMAK ÜZERE BİZİM HABER YAPACAĞIMIZ YER ÇOKTUR. BİZ TRAKYA GAZETECİLER BİRLİĞİYİZ. BASIN SUSTURULAMAZ. SADECE SUSTURACAKLARINI ZANNEDERLER.