info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Trafik Işıkları İçin Uyarmıştım Kaza Oldu

Artık, “ben söylemiştim” demekten yoruldum ama yetkililer benim uyarılarımı dikkate almamaktan yorulmadılar.

Daha çok yakın bir zamanda Muratlı Anadolu lisesi karşısında trafik ışıkları olmadığı için orada öğrenci, öğretmen ve bilumum yolcu indirmenin tehlikelerinden bahsetmiştim. Muratlı mesleki teknik ve eğitim lisesinin oraya da trafik ışıklarının gerekliliğini, gerek araçlar gerekse öğrenciler için tehlike oluşturduğunu defalarca yazmıştım. 

Dinlemiyorlar, dinlemiyorlar, dinlemiyorlar. 
Ne oldu? Feci bir kaza oldu. 
Trafik kuralları hak getire… 

Daha önce yazdım ama yine yazıyorum; 
-METEM’İN (MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM LİSESİ) oraya ACİL TRAFİK IŞIĞI VE BEKLEME DURAĞI ŞARTTIR. 

-MURATLI ANADOLU LİSESİNİN ORAYA DA TRAFİK IŞIKLARI VE HASTANE YANINDAKİ DURAĞIN YANINA DURAN YOLCU MİNİBÜSLERİ İÇİN CEP ŞARTTIR. 

-MÜSELLİM YOLU ÜZERİNDE YÜKSEKOKULUN ORAYA CEP DURAĞI ŞARTTIR. 

-CEZAEVİ KARŞISINA BELEDİYE ARAÇLARI İÇİN BEKLEME DURAĞI ŞARTTIR.(SÜLEYMANPAŞA İSTİKAMETİNE GİDEN ARAÇLAR, MECBUREN KARŞI TARAFA, CEZAEVİ TARAFINA GEÇİP YOLCU ALMAK ZORUNDALAR) 

-YENİ YAPILAN ÇEVRE YOLU MÜNASEBETİYLE, AŞAĞISEVİNDİKLİ’DEKİ KAVŞAĞA DA TRAFİK IŞIKLARI ŞARTTIR. ORASI ÇOK CAN ALACAKTIR. 

-MURATLI’NIN GÖBEĞİNDE, TRAFİĞİN CAN ALICI YERİNDE BULUNAN SAAT KULESİ KALDIRILIP, KAVŞAĞIN KAPATILARAK GİDİŞ-GELİŞ OLARAK HİZMET VERMESİ ZARURİDİR. DAR ALANDA ARAÇ DÖNÜŞÜ TRAFİĞİ KİLİTLİYOR. BUNA BİR DE TRAFİK MAGANDALARININ USULSÜZ ARAÇ PARK ETMELERİ EKLENİNCE, SONUÇ VAHİM OLUYOR. 

-VAKIFLAR MEVKİİNDE BULUNAN SARAY YOLU KAVŞAĞINA DA TRAFİK IŞIKLARI ŞARTTIR. HEMEN HEMEN HER AY CAN VE MAL KAYBINA NEDEN OLAN KAZALAR MEYDANA GELİYOR. 

-BİR SAĞLIK MAHALLESİ ANA CADDESİNİ YAPAMADINIZ. SÜREKLİ TARAFIMA TEPKİ VE ŞİKÂYETLER GELİYOR. BUNUN VEBALİNDEN DE SORUMLUSUNUZ.

Evet, kış ayındayız. Hava şartları nedeniyle bu yollar çok can alacak. Bu can ve mal kayıplarını önlemek de Tekirdağ Büyükşehir belediyesi ve Karayolları bölge müdürlüğüne düşüyor. Ben daha fazla yürekler yanmasın diye belirttim. Bundan önce yaşanan ve yaşanacak can kayıplarında vicdanı rahat olarak uyuyanlar varsa, onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. 

BİR DE TEBRİK VE TEŞEKKÜR; Büyükşehir ulaşım dairesi başkanı Sayın Erdin Eral’a da, Değirmenaltı’nda AVM önüne bir otobüs durağı yapılmasının zaruretini yazmıştım. Duyarlılığından dolayı tebrik ve teşekkür ederim.  
HER ŞEY TEKİRDAĞ’IMIZ İÇİNDİR. 
MAKAMLAR GEÇİCİ, HİZMET KALICIDIR.