info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ya Kılıçdaroğlu Yalan Söylüyor, Ya da Tekirdağ Teşkilatları Genel Başkanı Tanımıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ’da sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek, ülke sorunlarını masaya yatırdı.

Burada yaptığı konuşmayı hayretle ve dehşetle dinledim ve kayda aldım. 

Ben merak ediyorum; Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hangi CHP’NİN genel başkanı? 

YA TEKİRDAĞ’DAKİ CHP TEŞKİLATLARI VE PARTİSİNDEN SEÇİLMİŞ YEREL YÖNETİMİN BAŞKANLARI VEYA BAŞKAN YARDIMCILARI ANKARA’DAKİ CHP YÖNETİMİNİ TANIMIYOR, YA DA SAYIN KILIÇDAROĞLU YALAN SÖYLÜYOR. GENEL BAŞKANLARININ ANLATTIĞI HİÇ BİR ŞEYİ UYGULAMAYAN BİR TEŞKİLAT OLUR MU? 

Medya bağımsız ve özgür olmalı diyorsunuz, saat 11.00’dan 14.30’a kadar bizi salona almayıp kapı önünde bekletiyorsunuz. Bu mu medya özgürlüğü? 
STK’ların sorunlarını masaya yatırıyorsunuz, bu sorunlardan basının haberi yok. Çünkü basına sansür var. Kapalı kapılar ardında sorun mu çözüyorsunuz? 
Soru almamanız, özgürlük anlayışına darbedir. Peki, sizin Tekirdağ’daki teşkilat başkanlarınız, belediye başkan yardımcılarınız ve diğer yöneticilerini, basına sansür, baskı,tehdit,haber engelleme,ailesini hedef alan davranışlarda bulunma,yaptığı haberlerden nemalanıp emek hırsızlığı yapma gibi tavırlarından haberiniz yok mu?
Varsa, konuşmanızda basın özgürlüğünden bahsederken yalan söylediniz.Haberiniz yoksa,bu daha büyük bir gaftır. Eğer genel başkanın ayyuka çıkmış durumu bilmemesi daha vahimdir. Olmaması da imkansız,size mail artıyor,bilgilendiriyoruz. Basın özgürlüğünü engellemek insan hakkı ihlali diyorsunuz. 

Bırakın dava izlemeyi, büyük buluşmada, en büyük dördüncü gücü dışarıda alıkoyarak insan hakkı ihlalini siz yaptınız. Bu nasıl büyük buluşma? 

Milletin vekilini millet seçsin diyorsunuz, o zaman siz kontenjandan neden bir genel başkan yardımcısını Tekirdağ’dan göstererek insanların özgür iradesine karşı gelip, istemediği kişinin birinci sıradan seçilmesini sağlıyorsunuz? 
Bu hangi hukuka ve demokrasiye sığar? Siz TEPEDEN İNME ADAY GÖNDERECEKSİNİZ, SONRA TEKİRDAĞLI ADAYINI KENDİSİ BELİRLEYECCEK DİYECEKSİNİZ. BUNA KARGALAR BİLE GÜLER. EĞER TEPEDEN İNME ADAY VEYA AYARLANMIŞ DELEGELERLE VEKİL SEÇTİRİP BU VEKİLLER ETNİK VE MEMLEKET AYRIMCILIĞI YAPIYORSA, NEREDE SİZİN DEMOKRASİ ANLAYIŞINIZ? BEN SİZE BUNU SORDUĞUMDA, “BUNU KABUL EDEMEM” DEDİNİZ. KABUL EDEMEDİĞİNİZ ŞEYLER MAALESEF TEKİRDAĞ’DA YAŞANIYOR. 

Muharrem İnce, neden hiçbir sebep yokken Çorlu’ya geldi? Ben söyleyeyim, çünkü babası Tekirdağ’lı. Neden geldiğine gelince, çünkü ilçe ve il başkanlığı seçimi var. Kim getirdi? Teşkilatı etkilemek için partilinin seçtiği milletvekilleri olabilir mi? Hani kabul edemediğiniz etnik ve bölgesel ayrımcılık? Ön seçimde bu konuda mesajlar patlama yaptı. Düşünceyi açıklama özgürlüğü diyorsunuz, sizin parti mensuplarınız düşüncesini açıklayanı anında aforoz ediyorlar. Nerde düşünce özgürlüğünüz? Siyasi ahlaktan bahsediyorsunuz, sizin teşkilat mensuplarınız basın mensubunun ailesini hedef alıyor. Engellilerin engelsiz koşulda yaşayabilmesi gerektiğini söylüyorsunuz, sizin belediyeleriniz bu konudaki yasaları hiçe sayıyor. Etnik kimliğinden, yaşam tarzından veya inancından kimsenin ötekileştirilmemesi gerektiğini söylüyorsunuz, teşkilatlarınıza bir bakın; yönetimlerden tek tek Alevi ve Anadolulu vatandaşların nasıl refize edildiğini inceleyin. Bu mu sizin etnik ve dini eşitlik anlayışınız? 

Siz önce kendi teşkilatınızdaki etnik,siyasi kimlik ve yaşam tarzındaki ayrımcılığı, Ötekileştirmeyi çözün, ondan sonra gelin demokrasiden bahsedelim. Sayın Kılıçdaroğlu, Tekirdağ basınının notlarında, sınıfta kaldınız. Teşkilat ve yerel yönetimler bazında Tekirdağ’da demokrasi CHP’DE YOK. Ha, bir de belediyelerde personel işe alımı var. Tabi ki her belediyeyi alan parti kadrolaşıyor ama,Tekirdağ’da CHP Çatısı altında bir iki etkinliğe katılıp bayrak sallayan, bir iki gösteri veya eyleme katılan,organizasyonlarda önde bayrak sallayan her CHP’Lİ işe alınırken, bu partiyi 12-0 olarak belediyelerde rekora taşıyan CHP’Lİ seçmen ise, vasıflı olsa dahi işe alınmıyor. Belediyeler, teşkilat yöneticilerinin ailelerinin iş alanı haline gelmiş.

CHP GİTTİKÇE ERİYOR VE DAHA DA ERİYECEK.
Eğer bugün Tekirdağ ve Türkiye çapında yeni bir sol oluşum olsa,CHP’Lİ seçmen hiç tereddütsüz bu partiye geçecektir.
GENEL BAŞKAN YILLARDIR BU SORUNU GÖRMEZDEN GELİYORSA,İKTİDARI RÜYASINDA GÖRÜR.