info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Yeni Valimize Sesleniyorum

Zehir İçiyorsunuz

Tekirdağ’da yeni Valimiz göreve başladı.Biz basın mensupları da Tekirdağ ve ilçelerinin sorunlarını yazılarımızla anlatarak gerek adaptasyon sürecine yardımcı olmak gerekse bölgedeki sorunlardan haberdar etmek için üzerimize düşeni yapmakla mükellefiz.Bu bağlamda benim yeni valimize çok önemli bir sorunu ibraz etmem zaruridir.
Sayın Valim Süleymanpaşa halkı içme suyunu zehirli derenin karışımından elde ediyor.
Yaklaşık üç yılı aşkın süredir Tekirdağ ve ilçe belediyelerinin  su kuyularının bakımı ve Hıfsızsıhha merkezli analizinin yapılması gerektiğini yazıyorum.Bu yazılarımın kısmen değerlendirilmesinin ardından Hayrabolu’daki kuyulardan yüksek oranda arsenik tespit edildi.Ama Süleymanpaşa’ya su sağlayan Muratlı-Aşağısevindikli’de bulunan kuyular zehirli atık  akan derenin yanıbaşında bulunmaktadır.Dere taştığında rögarlardan kimyevi su kuyulara giriyor.
Hadi buna çözüm bulundu diyelim derenin yanıbaşındaki kuyular yine de güvenli değil.Yer altından toprağa sızan  zehirli atık su yine kuyulardaki içme suyuna sızıyor.
Ben bu içme suları ile ilgili konuları üç yıldır gündeme getiriyorum bu süre zarfında üçüncü il sağlık müdürü göreve geldi ama maalesef değerli müdürlerimiz olaya el atıp belediye sağlık birimlerine gerekli denetim inceleme cezai işlem veya yaptırım gibi hiç bir girişimde bulunmadılar.
Son olarak yazdığım köşe yazısında bu konuda uyarmış yağmur  yağdığında Tekirdağ hastanelerinin acillerinde patlama olacağını söylemiştim.Dediğim oldu ama bu konuda kimse bir çalışmada veya somut açıklamada bulunmadı.
Sayın Valim Tekirdağ bölgelerindeki içme suyu kuyularını gezme fırsatı bulursanız bakımsız yosun ve pas tutmuş güvenlik yetersizliği ve birçok sıkıntıları görebilirsiniz.Özellikle Şarköy  ve Muratlı’da bulunan kuyuların en son ne zaman temizlik ve bakımı yapıldı?
Bu konuda benim tek çabam halkımızın sağlığıdır.Umarım içme suyu sorunu çözülür.
TEKRAR SÖYLÜYORUM;TEKİRDAĞ  VE İLÇELERİNİN İÇME SUYU KUYULARININ İSTANBUL VEYA ANKARA REFİK SAYDAM HIFSIZSIHHA MERKELİ ANALİZ RAPORLARINI AÇIKLAYACAK BİR YETKİLİ YOK MU?