info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Herkes Bu Kıza Hayran

Aynı anda 3 enstrüman çalabilen Taylandlı müzisyen Shara Lin in, tek kişilik orkestrasıyla seslendirdiği parçalar internette izlenme rekorları kırıyor.

Lin'in aynı anda piyano, keman ve kanun benzeri geleneksel bir çalgı olan zither ile seslendirdiği, Tayvanlı besteci Jolin Tsai'nin “Dancing Diva” (Danseden Diva) adlı eseri, youtube video paylaşım sitesinde 3 hafta içinde 4 milyondan fazla kişi tarafından izlendi.

İlgi çekici performansıyla bir anda dünya çapında üne kavuşan 25 yaşındaki Lin, piyano çalmaya 3 yaşında başlamış. sonraki yıllarda keman, zither, gitar, bateri ve mızıka çalmayı da öğrenmiş.

Müzik alanında eğitim de gören Lin, kemanını çenesinin altına sıkıştırdıktan sonra zitherden piyanoya, piyanodan zithere uzanarak seslendirdiği klasik müzik ile Tayvanlı bestecilerin pop müzik parçalarından oluşan performansını 5 günde kayda aldığını anlatıyor.

Lin, “Bence en zoru piyano ile zitheri aynı anda çalmaktı. Gerçekten de gözlerimin genişleyerek birbirinden daha da ayrılmasını istedim. Eğer ikisini birlikte çalacaksam bunu görerek değil hissederek yapmak zorundayım” diyor.

Youtube'da elde ettiği şöhretin ardından başka yaratıcı performansları da denemek istediğini belirten Lin, şunları kaydetti: “İnsanlar bu videoyu gördükten sonra ayağımla davul çalmayı ve buna bir de mızıka eklemeyi önerdi. Ben de 'olur bunun üzerinde düşüneceğim' dedim.”