info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mescid-i Haram`da İlk Teravih Namazı Kılındı

Mekke’de bulunan Mescid-i Haram`da, Medine’de bulunan Mescid-i Nebevi`de ve İsrail`in işgali altındaki Kudüs`te bulunan Mescid-i Aksa`da ilk teravih namazı, korona virüs salgını nedeniyle tedbirler alınarak kılındı.

Korona virüsü salgını ile mücadele devam ederken Ramazan’ın ilk teravih namazına az sayıda kişi katılabildi. Kabe'nin de yer aldığı Mescid-i Haram ile Medine'deki Mescid-i Nebevi'de Ramazan ayının ilk teravih namazı, korona virüs salgını nedeniyle az sayıda kişinin katılımıyla kılındı.

Mescid-i Haram ile Mescid-i Nebevi'de kılınan ilk teravi namazına, salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler sebebiyle Harameyn işlerinde görev alan memurlar, dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiren kişiler ve diğer görevliler katıldı.

Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da İslami Vakıflar Dairesindeki çalışanlar salgına karşı sosyal mesafe kurallarına uyarak Ramazan'ın ilk teravih namazını kıldı. Mescid-i Aksa’nın diğer alanları ise tamamen boş kaldı.

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani yaptığı açıklamada, 22 Mart'ta korona virüs nedeniyle Mescid-i Aksa'nın kapatıldığını ancak ezan ve namazlara Mescid-i Aksa'daki çalışanlar tarafından devam edildiğini söyledi.

Ramazan ayında da Mescid-i Aksa'daki çalışanlar tarafından teravih namazlarının kılınacağını belirten Kisvani, Filistinlileri evlerinde namaz kılmaya çağırarak, "Camiler kapalı ama Allah'ın kapıları kapatılmadı.

Evlerde namazınızı kılın ve bu salgından kurtulmak için dua edin" dedi.

Kudüs İslami Vakıflar Konseyi, geçen haftada Korona virüs nedeniyle Mescid-i Aksa'nın Ramazan ayında da ibadete açılmayacağını duyurmuştu.

İSLAM ALEMİ RAMAZANA BÖYLE HAZIRLANDI 

Kutsal ay Ramazan'ın başladıktan sonra, uluslararası haber ajansları dünyanın dört bir yanından onlarca fotoğraf servis ediyor.

Bosna Hersek'ten Endonezya'ya, Irak'tan Mısır'a, Türkiye'den Cezayir'e, Lübnan'dan Suudi Arabistan'a birçok ülkedeki Müslümanlar, corona virüs salgını devam ederken Ramazan'a hazırlanıyor.

Çarşı ve pazarlarda yoğunluk gözlenirken, Pakistan'daki camilerde cemaatin sosyal mesafe kuralına göre namaz kıldığı görüldü.

En çarpıcı kareler ise, Müslümanların kutsal mabedi Kabe'den geldi. Suudi Arabistan Kralı Selman, Ramazan ayındaki teravih namazlarının Kabe'de kılınmasını onayladı.

Ancak teravih namazlarında cemaat sınırlaması devam edecek. Buna göre, Kabe'nin de içinde bulunduğu Mekke'deki Mescid-i Haram ile Medine'deki Mescid-i Nebevi'de teravih namazlarının cemaatsiz şekilde 10 rekat kılınacak.

Namaza yalnızca dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiren kişiler ve diğer görevliler katılabilecek.

Kabe'deki görevliler geleneksel temizliği bu yıl dezenfektanlarla yaptı. Reuters, Kabe'nin çatısından fotoğraflar geçti.

Suudi Arabistan, sokağa çıkma yasağını Ramazan ayı boyunca gevşetecek. Tüm kentlerde halk 09.00 ile 17.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek.