info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Michael Jordan’ın Ayakkabıları 3 Milyon 850 Bin TL`ye Satıldı

Efsane basketbolcu Michael Jordan`ın Chicago Bulls`taki ilk yılında giydiği ayakkabı, açık arttırmada küçük bir servet karşılığında satıldı.

NBA’de Chicago Bulls forması ile bir döneme damga vurmuş olan Michael Jordan’ın, çaylak sezonunda giydiği imzalı ayakkabısı, 560 bin dolar (3 milyon 850 bin TL) karşılığında koleksiyoncu Jordan Geller’e satıldı. Michael Jordan, Chicago Bulls tarafında draft edildiği 1985 yılında bu ayakkabıyı giyiyordu.

Aslına efsane basketbolcunun ayakkabısının en fazla 150 bin dolar karşılığında satılması bekleniyordu. Ancak Michael Jordan ve Chicago Bulls efsanesinin anlatıldığı ‘Last Dance’ belgeselinin de etkisiyle ayakkabılar, beklenenin çok çok üzerinde satıldı. Michael Jordan’ın, belgesel ile birlikte ne kadar özel bir sporcu olduğunun bir kez daha hatırlanması, ayakkabıya talip olanların da fiyat arttırmasına neden oldu.

Tüm Michael Jordan ayakkabılarında olduğu gibi gibi sağ ve solda iki farklı numaraya sahip ayakkabı için neredeyse bir servet ödeyen Geller, ayakkabıları Las Vegas’taki Shoezeum isimli müzeye bağışladı.