info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dolar ve Euro Rekor Kırdı

Dün 7.83`ü aşarak rekor kıran dolar/TL bugün de 7.85`i geçerek rekor kırarken, euro da 9.16 ile tarihi zirvesini yeniledi. Piyasalarda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanması beklenen Yeni Ekonomi Programı takip edilecek.

Merkez Bankası'nın (TCMB) sürpriz faiz artışı ve bunu takiben BDDK'nın swap kısıtlamalarını gevşetmesi Türk Lirası'na ciddi bir iyimserlik getirmesine rağmen dolardaki küresel değer kazancı ve artan jeopolitik tansiyon Türk Lirası için oluşan iyimser havayı dağıttı.

Merkez'in geçen haftaki sürpriz faiz artırımıyla dolar/TL 7.51'e gerilemişti, ardından dolardaki jeopolitik riskler, küresel değer kazancı ve satış baskısı iyimserliği azaltmıştı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar kur üzerinde jeopolitik gerilimi artırıyor.

Geçen hafta ise Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile diyalog yolunun açılmış olması Türk Lirası açısından olumlu bir gelişme olarak yorumlanmıştı.

Reuters'a konuşan bir bankanın Hazine işlemcisi, “TL'de Asya piyasasında ani bir hareket görüyoruz. Tam olarak ne olduğu anlaşılabilmiş değil ancak illikit piyasada 7.8 seviyesini gördükten sonra 7.7 ile TCMB faiz artışı öncesi seviyelerin hemen altına geldik. TL'ye karşılaştırmalı olarak baktığımızda TCMB ve BDDK kararları ile değer kaybına rağmen ciddi bir pozitif ayrışma gördüğümüzü söyleyebiliriz” dedi.