info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sinemada Haftanın Filmleri

Türkiye`deki sinema salonlarında bu hafta 4`ü yerli 9 film vizyona girdi.

Cadılar Bayramı

İlk filmin yönetmeni John Carpenter yürütücü yapımcı... Laurie Strode rolünde yine Jamie Lee Curtis... Ezeli düşman Michael Myers rolünde Nick Castle... Michael’in gözetim altında olduğu hastanenin baş hekimi rolünde Haluk Bilginer... Ve Carpenter imzalı, 80’li yılların nice Türk filminde de kullanılan o efsane müzik... Yeni film, 1978 yılındaki katliamı gerçekleştiren ve akıl hastanesine tıkılan Michael Myers’in bir grup hasta ile birlikte firar etmesini ve ezeli düşmanı Laurie Strode’nin peşine düşmesini konu ediniyor. Tabi yolu üzerindeki birkaç kişiyi de mıhlamadan geçmiyor sevgili Michael. Benim gibi korku türünü ve Hallowen serisinin ilk filmini sevenler, bu yeni macerayı mutlaka izlesinler. Bu arada filmin yönetmen koltuğu David Gordon Green’e emanet.

Müslüm

Kalemi zehirli yazar Hakan Günday senaryosunu kaleme aldı. “Ayla” filminin tanıtımında büyük rol oynayan Mustafa Uslu yapımcısı oldu . “Ayla” filminin yönetmeni Can Ulkay ve Ketche yönetmen koltuğunu paylaştı. Saydığım tüm bu etmenlerin üzerinde ve ötesindeki isim ise Müslüm Gürses. Hayatımın her anında sevdiğim, çektiği acıları sesine yansıtan, garibanlığımı hatırlatan, kalbimi sıkıp sıkıp bırakan o adam... Muhterem Nur’un biricik sevgilisi... Ülkemin en karakterli sesi... Nasıl anlatılır, bilemiyorum. Neyse ki birileri anlatıyor, anlatmaya çalışıyor. Sinema salonları dolsun, taşsın... Adana’da başlayan, ölümle, kazayla, aşkla İstanbul’a taşınan bu hikaye milyonlar tarafından izlensin. Timuçin Esen rol için çok çalıştı. Zerrin Tekindor, Ayça Bingöl, Erkan Kolçak Köstendil, Erkan Can gibi kalabalık bir oyuncu kadrosunun yer aldığı filmde Müslüm’ün çocukluğunu Şahin Kendirci canlandırdı.

Napoli’nin Sırrı

Ferzan Özpetek değişiyor. Yönetmenle ilgili fikirler bu yönde. Çok normal... Hepimiz büyüyor ve değişiyoruz. Artık masal tadında, kalabalık sofralarda, herkesin birbirine tutkuyla bağlandığı hikayelerden çok, kusurlarımızın, korkularımızın, yalnızlığımızın tadının peşinde Özpetek. İtalya’da gişe başarısı elde eden filmde bir cinayet çevresinde gelişen gerilimli bir aşk hikâyesi anlatılıyor. Giovanna Mezzogiorno ve Alessandro Borghi başrolde.

Çirkin Kral’ın Efsanesi

Dünya prömiyerini Yılmaz Güney’in 33. ölüm yıl dönümünde Toronto Film Festivali’nde gerçekleştiren, Hüseyin Tabak’ın 7 yılda hazırladığı Çirkin Kral'ın Efsanesi, dünyanın en güzel adamlarından birinin hayatını anlatıyor. Tarık Akan ve Tuncel Kurtiz’le henüz ölüm onlara uğramamışken yapılan röportajlar, Yılmaz Güney’in anacığı, pek sevgili eski eşi Nebahat Çehre ve daha birçok dostunun cümleleri yer alıyor belgeselde. “Ne para ne şöhret, bunların hiçbiri halka hizmet etmek kadar şerefli, onurlu değildir.” Belgeseli izlerken bu sözü aklınızın bir kenarında asılı kalacak.

Acemi Hırsız

Servet değerinde bir kolyeyi çalmaya çalışan bir grup acemi hırsızın başından geçen olayların konu edildiği "Acemi Hırsız" filminin oyuncu kadrosunda Kerem Hezer, Coşkun Göğen, Hüseyin Elmapınar, Ayşegül Kaygusuz, Nihat Demirel gibi isimler yer alıyor.

Bebek Geliyorum Demez

Başrollerini Başak Parlak ve Ali İl'in üstlendiği, Hakan Cigaoğlu’nun yönettiği “Bebek Geliyorum Demez”, hayallerinin peşinden giden genç bir kadının hamile olduğunu öğrenmesinin akabinde değişen hayatını anlatıyor.

Müze

Berlin Film Festivali’nden en iyi senaryo ödülü alan Alonso Ruizpalacios’un ülkemizde de merakla beklenen filmi “Müze”, 25 Aralık 1985’te Meksika Antropoloji Müzesi’ne giren ve ülkenin en değerli hazinelerini alıp götüren hırsızları, hırsızların gözünden anlatıyor. Meksika’nın en kötü şöhretli, 30’lu yaşlarındaki iki veterinerlik fakültesi öğrencisine Gael Garcia Bernall ve Leonardo Ortizgris hayat veriyor.

Rafadan Tayfa Dehliz Macerası

İsmail Fidan'ın yönetmenliğini yaptığı haftanın animasyon filmi "Rafadan Tayfa Dehliz Macerası", yıkım tehlikesindeki mahallelerini kurtarmak için mücadeleye girişen Rafadan Tayfa ekibinin maceralarını anlatıyor.

Kötülük İçinde

Scott Jeffrey'in yönettiği; Becca Hirani, Lucy Chappell, Tiffany-Ellen Robinson ve Thomas Mailand'ın oynadığı Kötülük İçinde adlı film; huzurlu bir ortamda dinlenmek için şehir dışında konaklayan Aesha'nın kapısına bir rahibenin gelmesiyle gelişen olaylar etrafında dönüyor.