info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aysal ın Gözdesi Diego

Sarı kırmızılılar, Diego’ya da yıllık 3.5 milyon Euro vermeyi planlıyor. Ayrıca tecrübeli futbolcunun maç başı ücreti de yüksek tutulacak. İki kulüp arasındaki transfer pazarlıkları sürüyor.

 

 
 
 
Galatasaray, Fenerbahçe’nin de günde-minde olan Diego Ribas için devreye girdi, bir transfer derbisini daha başlattı... Hamit Altıntop’tan sonra iki ezeli rakip Brezilyalı oyuncu için yeni bir yarışın startını verdi... Verdiği “Çilek” sözünü tutmak için kadrodaki forvet bolluğu üzerine rotayı 10 numara oynayacak bir yıldıza çeviren Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile yönetiminin son gözdesi Diego oldu. PSG’nin tecrübeli oyuncusu Nene ismine Fatih Terim’in onay vermemesi üzerine bu kez Atletico Madrid ile geçen sezon UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna ulaşan ve kupa kaldıran Diego’ya kanca atan sarı kırmızılılar, Brezilyalı için aldığı bilgiler sonrası harekete geçti. Galatasaray, oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Wolfsburg ile temasa geçti.  Atletico Madrid’de kiralık oynadıktan sonra tekrar Alman kulübünün yolunu tutan Diego’nun, Magath ile yaşadığı sorun Aysal’ın iştahını kabartmaya yetti.
 
Uygun fiyata transfer edersiniz
 
Yapılan araştırmaların ardından “Uygun fiyata renklerinize bağlayabilirsiniz” haberleri üzerine kolları sıvayan sarı kırmızılı yönetim Diego için Almanlara 5 milyon Euro teklif etti. Geçen yıl Diego için 10 milyon Euro bonservis bedeli talep eden Almanların, G.Saray’dan istediği rakam ise 8 milyon Euro...
 
Almanya’daki kaynaklardan alınan bilgilere göre ise, Diego için, ‘Onu geç keşfettim’ diyen teknik direktör Magath’ın bunu, ‘oyuncuyu daha iyi pazarlamak’ amacıyla söylediği belirtildi.
 
Sırt numarasız kalan tek oyuncu
 
Magath, takımda istemediği futbolcunun Madrid’den geri dönmesi üzerine tüm takıma forma sırt numarası verirken, bir tek Diego’yu pas geçti. Wolfsburg’a yıllık tam 6 milyon Euro’ya mal olan Diego’yu Alman ekibi de elinden çıkarmak istiyor.
 
Vergiler düştüğünde Diego’nun Alman ekibinde aldığı yıllık ücret 3 milyon Euro. Galatasaray ise, Brezilyalı futbolcuya yıllık 3.5 milyon Euro verecek, ayrıca maç başı ücretini de yüksek tutacak. 2014 yılında kulübüyle sözleşmesi bitecek olan Diego’yu elinden çıkarmak isteyen Wolfsburg, Diego’yu bonservisiyle satmakta kararlı. Galatasaray ile  Wolfsburg arasındaki pazarlıklar hafta içinde de sürecek.
 
DİEGO KİMDİR?
 
- TAM ADI: Diego Ribas da Cunha
- DOĞUM TARİHİ: 28 Şubat 1985
- DOĞUM YERİ: Preto, Brezilya
- BOYU: 1.74 m
- MEVKİİ: Orta saha
- KARİYERİ: 1997-04 Santos, 2004-06 Porto, 2006-09 Werder Bremen, 2009-10 Juventus, 2010-11 Wolfsburg, 2011 Atletico Madrid
- MİLLİLİK: 28 maç, 7 gol