info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Al Birini, Vur Ötekine

Çorlu’ya partisinin ilçe teşkilat şubesinin açılışı için gelen Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce,Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sert açıklamalarda bulundu.

Basını da taraf tutmakla ve ambargo uygulamakla suçlayan Muharrem İnce; “Türkiye’de medyanın %90’ı iktidarın elinde,%10’u da muhalefetin elindedir. Ne yaparsan yap, en büyük ambargolu Memleket Partisi ve Muharrem İnce’dir. Ne İsa’ya ne Musa’ya, ikisine de yaranamıyoruz. Onların medyası varsa, bizim de memleket medyamız var. Çıkarın telefonları sosyal medyada paylaşın, canlı yayın yapın. Burada belediye personeli, belediye parası, hazine yardımı yok. Memleket partisinin web sitesi hazır. Üye de olabilirsiniz, bağış da yapabilirsiniz. Ateşleyin paraları. Ama TMMOB’a da sesleniyorum, gelin hesapları denetleyin. Her şey açık, şeffaftır. Her hafta bir ilde, ilçede örgütleniyoruz.5-6 ayda 58 ilde örgütlendik. Allah’ın izni ve milletin isteğiyle Memleket Partisi 1. Parti olacaktır.

“O” BÖLDÜ, PARÇALADI, KUTUPLAŞTIRDI

Biz barışacağız dedik, “o” 19 yıldır toplumu kutuplaştırdı. Böldü, parçaladı, her şeyi ikileştirdi. Biz ekonomik olarak büyüyeceğiz dedik, “o” insanları yoksullaştırdı. Ekmek kuyruklarına, benzin kuyruklarına geri döndük. Biz adil bölüşeceğiz dedik, “o” fakirden aldı zengine verdi.19 yılın sonunda geldiğimiz noktaya bakın; İşler iyi giderken “ben ekonomistim” işler kötü giderken “Bakara Suresi, Nash var” diyor. Ben Çorlu’dan sesleniyorum; Nash 6 ayda çıkmadı,1400 yıldır var.

Madem faiz konusunda Nash var diyorsun, ben öğrencilere sesleniyorum; Kredilerinizi öderken “Cumhurbaşkanı Nash var dedi, ben faiz ödemem” deyin. Çiftçiler, esnaflar, işadamı bankaya gittiğinde faiz ödemesin. Çünkü Cumhurbaşkanı Nash var dedi. Nash adalet demektir. Sen devlet olarak parayı toplarken faiz alıyorsun sonra sıkıştın mı Nash var diyerek insanların dini duygularıyla alay ediyorsun.

İKTİDARLA MUHALEFET BİRBİRİNİN AYNISI

Değerli Çorlulular, bu iktidarla muhalefet birbirinin aynısıdır. Hiç farkları yok. Al birini, vur ötekine. Cumhurbaşkanı, her TOBB üyesi bir işçi alsa işsizlik çözülür deyince, muhalefet de her muhtar bir özel kalem müdürü alsa işsizlik çözülür diyor. Cumhurbaşkanı sorumlu dış güçler, marketler diyor, muhalefet boş durur mu? Marketlere mektup yazıyor, ucuza ver gelince hesaplaşırız diyor. Nasıl hesaplaşacağın belli değil. Bunlar ciddiyetsiz tekliflerdir. Akıl, bilim, hiçbiri yok. Manava, markete mektup yazacağına, saçma sapan projeler üreteceğinize, neden pahalı olduğunu düşünün. Ekim alanları azaldı çiftçi ekmiyor, kuraklık oldu, gübre pahalı, mazot pahalı, benzin pahalı, ilaç pahalı, köprü pahalı, otoyol pahalı, elektrik pahalı, doğalgaz pahalı, bunları düşürmediğiniz sürece gıda ürünlerinin fiyatı düşmez. Sizin hiç mi aklınız yok? Bugün Türkiye’yi yönetenin bir projesi daha vardı. Çay bahçeleri açacaktı, kek verecekti, oralarda yatıp yuvarlanacaktık.

Ben uzay madenciliği, kuantum, nano teknoloji diyordum o çay var kek var diyordu.19 yılın sonunda bu noktaya geldik.2023 hayalleri vardı.2 trilyon dolar gelirimiz olacaktı, kişi başı milli gelir 25 bin dolar olacaktı, ekonomiyi batırdı.2020’de dolar 1.6 lira bugün dolar 14 lira oldu. Dış güçlerin operasyon çektiğini söylüyor, operasyonu çeken kendisidir. Köprülere, otoyollara geçiş garantisi veren kendisidir. Faizi emir-komuta ile düşürmek istersen düşmez. Bu böyle olmaz. Hukuku yükseltmeden faiz düşmez. Hukuku, demokrasiyi yükselteceksin, liyakati yeniden geri getireceksin. Şeffaf olacaksın, tasarruf yapacaksın, üreteceksin, aklı ve ilimi kullanacaksın. Bağımsız bir merkez bankası oluşturacaksın, kaynakları verimli kullanacaksın. Bütün bunları yaparsan, ateşin üzerine benzinle gitmezsen, ağustos böceği gibi cır cır ötmeyip karınca gibi çalışırsan, bu yangın öyle söner, faiz de enflasyon da düşer. Ekonominin sorumlusu sensen, Halk ekmeğin önünde ucuz ekmek kuyruğunun işsiz gençlerin, mutfaktaki yangının sorumlusu da sensin.

CHP BENİ SATTI SIRTIMDAN HANÇERLEDİLER

Kaç yıldır susuyordum, artık yeter. Bu ülkede ne vicdansız insanlar varmış, belgeleriyle göstereceğim. Kılıçdaroğlu, kendin aday olamıyorsun, başka birini Cumhurbaşkanı adayı yapıyorsun, bu kişi dere mahallesi aza adayı değil, cumhurbaşkanı adayıdır. Çağırış şekline bak; “Muharrem İnce,gel bakayım buraya ”Cumhurbaşkanı adayı kürsüye böyle mi çağırılır? Cumhuriyet tarihinde 107 miting yapan ikinci kişi yoktur. Ben görevimi yaptım, sandıklara sahip çıkmayı onlara bıraktım. Onlar beni destekleyen milletvekillerini bile liste dışı bıraktılar. Moralim bozulsun diye uğraştılar. Bana seçilmemem için mobbing uyguladılar.

Halk TV. ’nin genel müdürüne CHP genel başkan yardımcısı telefon açıyor, Muharrem İnce’yi bu kadar gösterme diyerek sırtımdan hançerliyorlar. Vicdansızlar, sahtekârlar, yalancılar. Seçim günü beni satmışlar. CHP basın açılaması yapıyor, bizim iddiamız Sayın Erdoğan’ın seçimi 1 turda alacağı yönündeydi, derken yanındaki inşallah diyor. Dervişin fikri neyse zikri de odur. Bunlar beni kanser etti, hep sustum. Bir hafta ortalıkta yoktu dediler. Sahtekârlar,25 Haziran Pazartesi günü basın açıklaması yaptım. Benim işim sandıklara bakmak değil, miting yapmaktır. Seçim sonrası seçim kuruluna yazı yazdım.12 bin 825 sandığa CHP olarak gözlemci koymamışlar.4 milyon oyu sokağa sahipsiz bırakmışlar.

Beni arkamdan hançerlemişler, belgesi buradadır. İki buçuk ay sonra seçim değerlendirmesi için toplantı yaptılar, Cumhurbaşkanı olarak beni davet etmediler. Cumhurbaşkanı adayı bendim, size ne oluyor?” Dedi. Çorlu programı, ilçe başkanlığı açılış kurdele kesimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin