info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; Lavanta Tarlası İçin Çalışmalara Başladık

Lavanta ekim hazırlıkları için traktöre binen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz` dedik ve lavanta tarlamızın sürümünü gerçekleştirerek ilk çizileri çektik." dedi.

'Alternatif Bitki Yetiştiriciliği' projesi kapsamında Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonu ile Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin işbirliğiyle Şahpaz Mahallesi sınırlarında yer alan 15 dönüm tarlada lavanta dikimi için çalışmalar başlandı. Hazırlıklar kapsamında Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt traktöre binerek tarlada ilk çizileri çekti. 

Şahpaz Mahallesi'nde Çorlu Belediyesi Trap ve Skeet Atış Poligonu’nun yanında yer alan 15 dönümlük tarlada gerçekleştirilen çalışmaları inceleyen Başkan Sarıkurt, Belediye Meclis Üyesi ve Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonu Başkanı Mert Yılmaz ve Park ve Bahçeler Müdürü Erkan Tosun'dan lavanta fide dikimi ile ilgili olarak bilgiler aldı. 

Ekim alanında incelemelerde bulunan ve traktöre binerek lavanta tarlasına ilk çiziyi atan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz' dedik ve lavanta tarlamızın sürümünü gerçekleştirerek ilk çizileri çektik. Buradaki çalışmaların devamında Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz şubat ayında yapılacak fide dikimi öncesinde tarlada hazırlıklarına devam edecek. Şubat ayında düzenleyeceğimiz dikim töreni ile de lavanta fidelerini toprakla buluşturacağız. 15 dönümlük alanda 30 bin adet lavanta fidesi dikimi yapacağız. Şimdiden hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi. 

 

Kaynak : Murat Ürtekin