info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ergene Belediyesi Karla Mücadeleye Hazır

Ergene Belediyesi Meteoroloji tarafından yapılan kar uyarısının ardından İlçede kar yağışı öncesinde kar ve buzlanma ile mücadelede hazırlıklarını yaptı.

Kış mevsiminin gelmesi ve Meteoroloji tarafından yapılan Ergene ilçesindeki kar yağışı öncesinde yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek ve oluşabilecek aksaklıklara anında müdahale edebilmek amacıyla kış tedbirlerine karşı hazırlıklarını tamamladı. 
Kar yağışının ardından Ergene ilçesinde trafik güvenliğinin arttırılması, kazaların önlenmesi, vatandaşlarımızın huzur içinde seyahat edebilmeleri, trafik akışının kesintisiz bir şekilde sürdürülebilmesi, can ve mal güvenliklerinin korunması, yollarda mahsur kalanların kurtarılması gibi yaşanabilecek olumsuzlukların en az seviyeye indirebilmek amacıyla Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından tüm tedbirler alındı. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporlarını an be an takip eden, kötü hava şartlarıyla yaşanabilecek olası buzlanma, yol kapanması ve kaza gibi olumsuz durumlara müdahale için tüm hazırlıklarını tamamlayan ve Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde olan tüm araçları ile teyakkuzda olan Ergene Belediyesi, vatandaşlarına da yaşanabilecek olumsuz hava şartları nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. 
Ergene Belediye Başkan Vekili Salih Tıknas alınan tedbirler konusunda yapmış olduğu açıklamada, “İlçemizde beklenen olumsuz hava koşulları ve kar yağışı sebebiyle vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli bütün çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan ekiplerimizce planlandı. Kar ve buzla mücadelede ilk müdahalede araçlarımız ve personelimiz güzergah planları dahilinde hazırlar. Ergene Belediyesi olarak bizlerde yaşanabilecek olumsuz hava şartları ve kar yağışında vatandaşlarımızı uyarıyoruz, sürücülerin mevzuat gereği zorunlu olan kar lastiklerini takmalarını ve lastik zincirlerini araçlarında bulundurmaları rica ediyoruz” dedi. 

 

Kaynak : Murat Ürtekin