info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ergene`de Dumansız Küçük Sanayi Sitesi Kuruluyor

2014 yılında kurulup şimdi tapuları alınan Ergene küçük sanayi sitesinin basın tanıtım kahvaltısı, Çorlu Emlak Konutları Şehr-i sanat baklavacısında yapıldı.

İSTOÇ modeli bir görüntüye sahip küçük sanayi sitesinin tamamen çevre kirliliğinden uzak bir düzende kurulması planlanıyor.

Basın bilgilendirme tanıtım kahvaltısında açılış konuşmasını yapan bir dönem bir siyasi partinin ilçe başkanlığını yapmış işadamı İsmet Albayrak; “Malum olduğu üzere bölgemiz sanayi bakımından gerçekten hızla gelişen bir bölgedir. İstanbul’a komşu olmamız hasebiyle aynı zamanda Çanakkale köprüsü hattı üzerinde bulunmamız nedeniyle de halen önemini devam ettiriyor. Bundan sonra da gerek Ergene gerekse Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı gibi yerlerin de sanayi açısından çok büyük önem arz ettiğini biliyoruz. Bizim bu kooperatif ile benim ilçe başkanlığını sürdürdüğüm dönemde yollarımız kesişti. Bu süreç içinde kooperatif yönetimi, bu hafta içinde tapularını tescil ettirdiğimiz alanın satın alınması konusunda bizlerle bir irtibatları oldu. Bu alanda gerek siyasi gerekse bürokratik anlamda sağlıklı konuları olduğunu ilettiler.

Bizler de bu çalışmalarda destek olacağımızı belirterek, bu işe dahil olduk. Bu çalışmalarda yaklaşık beş yılı doldurmak üzereyiz. Siyasi olarak baktığımızda da benim ilçe başkanlığım döneminde asıl olan gaye insandır, insana hizmettir düşüncesini savunmuşuzdur. Bizim bu bölgede böyle bir sanayi sitesine ihtiyaç olduğunu gördük. Böyle bir talebin gelmesi durumunda da yardımcı olacağımızı belirttik. Kısa bir süre ilçe başkanlığı yaptığım süre zarfında, böyle bir esere önayak olduğumuz için karınca kararınca destek olduğum için gurur duyuyorum” Dedi.

Kooperatif başkanı Fikret Öztürk de sanayi sitesinin yapısı, alanı ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Fikret Öztürk, “bize çoğu kişi başaramayacağımızı söyledi. Hatta kooperatif kurabilmek için üye bile bulmakta zorlanırken bugün 582 irili ufaklı işyeri sayısı üzerine çıkma başarısı gösterdik. Sahamız berbattı, sorunlar çoktu. Kimse bu işe girmek istemedi ama sonunda mutlu sona ulaştık. Ayrıca bu alanda alışveriş alanı, spor alanı, idare merkezi, seminer salonu, kreş ve okul da bulunacak. Özellikle vurgulamak istiyorum, her ne kadar arıtma alanı düşünmüş olsak da bizler dumansız sanayi alanı kuracağız” Dedi.

ERSANKOOP sanayi sitesinin açılışının 29 Ekim 2023 tarihinde açılması planlanıyor.

Kaynak : Murat Ürtekin