info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara`da Uygun Olmayan Asansörlerin Kullanımı ve Periyodik Muayene İşlemleri Başlatıldı

Malkara belediyesi,uygun olmayan asansörlerin kullanımı ve periyodik muayene işlemlerini başlattı.Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

06.04.2019 tarihli 30737 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği” ve 04.05.2018 tarihli 30411 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği” gereğince Malkara Belediyesi olarak A tipi muayene kuruluşu olan AYK Teknik Muayene Hizmetleri A.Ş. ile görevlendirme protokolü imzalanarak asansörlerin muayene süreci başlatılmıştır.

04.05.2018 tarihli ve 30411 sayılı Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinin 8. maddesinin 1. bendinde belirtildiği üzere “Yapıda sürekli olarak kullanılan asansörün periyodik kontrolü, yılda en az bir defa ilgili idare ile protokol imzalayan A tipi muayene kuruluşuna yaptırılır.” ifadesi yer aldığından, muayene yaptırılmayan veya muayene sonucunda kırmızı ve sarı etiket alan asansörler belirlenen yasal süre sonunda (kırmızı etiket 60 gün, sarı etiket 120 gün) iyileştirilmezse belediye tarafından mühürlenerek hizmetten men edilecektir maddesi gereğince işlem yapılmaktadır.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “İlçemizde asansör bulunan apartmanlarda (sitelerde) kırmızı ve sarı etiketli asansörlerin kullanıldığı tespit edilerek, Belediyemiz tarafından asansör bulunan apartmanlarda denetlemelerimiz devam etmektedir. Bu denetlemelerin amacı, kazaları ve can kayıplarını önlemektir. Biz hemşehrilerimizin canını korumak adına her türlü önlemi almak zorundayız. Bu nedenle evinde ve işyerinde asansör bulunanlar bu asansörlerin muayenesini yaptırmak zorundadırlar. Burada en önemli görev apartman yöneticilerine ve sorumlularına düşmektedir. Yöneticilerin, yapacağımız kontrollerin ardından asansörlerde tespit edilecek eksikliklerin veya kusurların giderilmesi konusunda hassas olmalarını temenni ediyorum. Tespit edilen kusurların giderilmemesi halinde söz konusu asansörler mühürlenip hizmete kapatılacaktır, riskli olarak kullanıma devam edilen asansörlerde ilgili mevzuat gereği hukuksal olarak da apartman yöneticisi sorumluluğunda olacaktır. Bizler kullanıma uygun olmayan asansörleri karşılığı olan kırmızı ve sarı etiket işlemini uygulayıp asansörlerin kullanılmasını yasaklıyoruz veya kullanıma uygundur mavi ve yeşil etiket işlemini yapıyoruz. Kırmızı ve Sarı etiketi gören vatandaşlarımız asansörün kullanımına devam etmemeli ve apartman yöneticisi tarafından kullandırıldığını gördüklerinde tarafımıza 444 59 42 nolu telefondan İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze bildirmelerini rica ediyorum. Apartman yöneticilerinden ricam ilgili yönetmeliğe uyarak vatandaşlarımızın güvenliğini göz önünde bulundurmalı, gerekli muayene iş ve işlemlerini zamanında ve yetkili kuruluşlarca yaptırmalı ve hizmete sunmalıdırlar.” dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin