info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şiir İkindileri Grubu Namık Kemal`i Doğum Yıldönümünde Unutmadı

Vatan ve Hürriyet şairi Namık Kemal, Tekirdağ Namık Kemal Derneği ve Tekirdağ Şiir İkindileri Grubu ve Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği tarafından 179.doğum yıldönümünde şiir ve müziklerle anıldı.

Tekirdağ Şiir İkindileri Grubu başkanı Cahide Ulaş Aytar tarafından her ay önemli gün ve haftaların değerlendirilip anıldığı aralık ayının gündeminde Engelliler günü, insan hakları haftası, Namık Kemal’in yıldönümü ve Yahya Kemal Beyatlı’nın dile getirildiği toplantıda, Başkan Cahide Ulaş Aytar, “öncelikle 3 aralık engelliler gününe değinmek istiyorum. Bizim içimizde her ne kadar engelli sanatçılarımız olsa da aslında onlar engelli değil, hepimiz bir çeşit yaşam koşullarında engelliyiz. ASIL ENGEL SEVGİSİZLİKTİR. Bir diğer husus da her gün bir kadının acımasızca öldürüldüğü şu günlerde, İnsan Hakları Haftası ayrı bir önem taşımaktadır.

Bizler, dostluk, barış, kardeşlik ve eşitlikten olgusuna sahip büyük bir aileyiz. Bu birliktelikte en büyük destekçimiz, Namık Kemal evini bizlere açan ve desteğini esirgemeyen Namık Kemal derneği başkanı Sezai Kurt hocamıza, başkan yardımcım Ali İhsan Şeniz’e, Tarih bilincinde buluşanlar derneği başkanı Hüseyin Bayol’a ve tüm şiir ve müzik sevdalılarına minnettarım” Dedi. Tekirdağ Namık Kemal Derneği başkanı Sezai Kurt, “Bu önemli günde sizlerle birlikte bir vatan şairini anmak bir onurdur. Bu süreç içinde derneğimize ve saldırılar olması üzücü olsa da yine de ayakta kalmayı başarıyoruz.

Saldırıdan kastım, NAMIK KEMAL EVİ HİÇBİR SİYASİ PARTİ VEYA GRUBUN MALI DEĞİLDİR.BU EV VE DERNEK, TEKİRDAĞ’IN VE TEKİRDAĞ HALKININ MALIDIR.BİZİM KAPIMIZ HERKESE AÇIKTIR” Dedi.

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar derneği başkanı Hüseyin Bayol da Namık Kemal’in hayatını ve eserlerini gündeme getirdi. Hüseyin Bayol, “23 Aralık 1840’da Tekirdağ’da dünyaya gelen Namık Kemal, Türk tarihine ve edebiyatında önemli bir yer edinmiş önemli bir değerdir. Tekirdağ’ın önemli bir değeri olan böyle önemli bir insanı anmaktan onur ve gurur duyuyoruz” dedi. Sanat ve edebiyat avcısı olan ve geleceğin gençlerini edebiyata adeta aşık eden Tekirdağ şiir ikindileri grubu Başkan Yardımcısı Ali İhsan Şeniz yönetiminde mükemmel bir program sunulurken, üç Kemallerden Yahya Kemal Beyatlı ve Mustafa Kemal Atatürk de unutulmadı. Program fotoğraf çekimiyle son buldu.

Kaynak : Murat Ürtekin