info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü Kışa Hazır

Tekirdağ il sağlık müdürlüğü,yaklaşan kış ayları nedeniyle tedbirini aldı.Sağlık müdürlüğünden yapılan açıklamada;

" Ülkemizin içinde bulunduğu kış mevsimi ile ilgili olarak İlimiz genelinde bir dizi sağlık tedbiri alınması uygun görülmüştür.

Bu bağlamda hedeflerimiz;

* Ulaşım ve hava şartları yönünden elverişsiz olan yerleşim yerlerinde ikamet eden, doğum tarihleri yaklaşmış olan gebelerin sağlık tesislerimize nakledilerek misafir anne olarak ağırlanması ve doğumun hastane şartlarında güven içerisinde gerçekleşmesini sağlamak,

* Diyaliz hastaları gibi kronik hastalığı bulunan bireylerin sağlık kuruluşlarımıza ulaşımını sağlamak,

* Hasta, yaşlı ve bebek hastalarımızın güvenli bir şekilde hastanelerimize ulaşımını sağlamaktır. Hedeflerimizi gerçekleştirebilme noktasında aldığımız tedbirler;

* Ambulanslarımızın kışlık bakımları yapılmış, motorun donma ihtimaline karşı gerekli önemler alınmıştır. * Karlı ve buzlu yollarda kullanmak üzere, ambulanslarımızın lastik ebatlarına uygun ve yeterli sayıda zincir dağıtımı yapılmıştır.

* Çevre ilçelere de hizmet vermek üzere İlimizde en zorlu kış şartlarının yaşandığı Malkara ve Saray İlçelerimize birer adet kar paletli ambulans konuşlandırılmıştır. Bu kar paletli ambulanslarımız sayesinde başta diyaliz hastaları ve hamile bayanların sevkleri olmak üzere hastalarımızın ivedilikle en yakın sağlık kuruluşlarımıza ulaştırılması hedeflenmiştir.

* İlimiz genelindeki 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde görev yapan 10’u hekim olmak üzere sağlık çalışanlarından oluşan 128 UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) personelimiz, 2 adet 4x4 UMKE aracımız ve 2 adet kar paletli ambulansımız ile kış aylarında da 7/24 göreve hazırız" denmektedir.

Kaynak : Murat Ürtekin