info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bu Doğa Katliamcılarını Durdurun

Muratlı-Tekirdağ karayolunun güzergahında yer alan Yeşilsırt Köyü ile Tekirdağ cezaevi arasındaki uzun yol araçları ile yurt dışından gelen gurbetçilerimizin dinlendiği cep alnı adeta bir çöplük haline geldi.

Muratlı-Tekirdağ  karayolunun güzergahında yer alan Yeşilsırt Köyü ile Tekirdağ cezaevi arasındaki uzun yol araçları ile yurt dışından gelen gurbetçilerimizin dinlendiği cep alnının çeşitli mobilya-döşeme pislikleri ve buzdolabı iç aksam pisliklerini atan çevre katilleri bir türlü bulunup cezalandırılmadığı gibi, şu anda o dinlenme cep alanı üzerinden cezaevine su şebekesi hattı çekildiği için, Cezaevi ile Yarapsan kavşağı heyelan bölgesinin oradaki alana atmaya ve orasını adeta bir çöplük haline getirmeye devam ediyorlar. 

Bu alanda Macar prensi 2.Ferenç Rakoczi’nin bir anıtının bulunması ve aynı güzergâh üzerinde şifalı Yarapsan çamuruna giden yolun bulunması nedeniyle, Tekirdağ’a gelen turistlere de Tekirdağ halkı olarak rezil olmakla kalmayıp, buna bir son verilmediği için, çevre katilleri pervasızca çevreyi pislikleriyle katletmeye devam ediyorlar. 
YETKİLİLER DUYARSIZ MI? 
Daha önce de orada saman balyaları yığınının tehlike arz ettiklerini yazmış ve olası yangında tarlaların yanacağını beyan etmiştik. Yetkililer bu haberlerimize duyarsız kalmıştı ve o balyalar yanmış(veya yakılmış)tarlaların hasadı yapıldığı için olası bir faciadan dönülmüştü. İddialara göre, bazı define arayıcılarının bu saman balyaları altından tünel kazarak hazine aradıkları, yapılan haberler neticesinde deşifre oldukları için balyaları yaktıkları iddia edilmişti. 


Bu olayın ardından uzun bir zaman geçmemesine rağmen, bu çevre katliamcılarının attıkları çöplerin elyaf, tahta, çıta ve süngerden oluşması nedeniyle çıkabilecek yangın neticesinde çevre tarlalar tarafından tehdit oluşturmasına rağmen, yetkililerin defalarca haber yapmasına rağmen duyarsızlığı güzergahı kullanan şoför ve toplu taşıma araçlarıyla seyahat eden vatandaşlardan tepki görürken, Valilik, emniyet ve Jandarmanın, bu çevre katliamcılarını yakalamak için neden bir çaba göstermediği, halk tarafından merak ediliyor. 
Öte yandan bu alanları asfaltlayarak ve düzenleme yaparak çevre düşmanlarının faaliyetlerine son vermek mümkünken, ne karayolları ne de Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin (sorumluluk alanımız değil)diyerek hiçbir çalışma yapmaması şaşkınlıkla karşılanıyor. 

 

Kaynak : Murat Ürtekin