info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kanun Kural Dinlemiyorlar

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan, “ÖNCE YAYA” ve “YAYALAR KIRMIZIÇİZGİMİZ” sloganıyla yayalara öncelik hakkı tanıyan yasaya rağmen, yayaların hakları sürücüler tarafından engellenmeye çalışılıyor.

Tekirdağ’ın birçok ilçesinde yaya geçiş hakkını ve yaya yolunu ihlalin yanı sıra, yol kenarları trafik denetiminde olduğu için kaldırımı dahi işgal eden şoförlerin yasayı hiçe sayması ve kanunları çiğnemesi bir türlü bitmiyor. Süleymanpaşa ’da bulunduğu yere yaklaşık 4 otopark olmasına rağmen, milyonluk aracını kaldırımın üstüne çıkararak hem engellilerin sarı şeridini hem de yaya kaldırımını tamamen işgal eden, resimde de görüldüğü gibi yayaların ana yoldan geçmesine ve olası kaza geçirme riskine zorlayan araç sahibi, “bu kadarına da pes” dedirtti.

Bu konuda görüşlerini dile getiren vatandaşlar, “milyonluk araca biniyor,10-15 liralık otopark parasını ödemek yerine yaya kaldırımını işgal ediyor. Hem görme engelli şeridini hem de yayaların kullanım alanını işgal ederek insanları anayoldan yürümeye ve kazaya iten sürücülerin ehliyetleri iptal edilmelidir. İçişleri Bakanlığının, “yayalar kırmızıçizgimiz” dediği yerde, bu yaya kullanım işgalleri ne zaman son bulacak?” diyorlar.

Kaynak : Murat Ürtekin