info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

lk Raundu Pazarcılar kazandı

Nebi Tepe Türkiye`ye Rezil Olacak

Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe’nin, kapalı Pazar yeri sözünü tutmayıp, projeyi iptal etmesinin ardından, pazarcıları adeta Fatih mahallesinde sokak arasına sürmüştü.

Buna tepki gösteren pazarcı esnafı, Muratlı’ya bundan sonra tezgâh açmama kararı almıştı. Bunun üzerine bu hafta Muratlı’ya Çarşamba pazarına hiçbir pazarcı esnafı gelmedi. (SADECE 15 ADET YERLİ PAZARCI TEZGAH AÇTI) Pazarcıların ve halkın tepkisi nedeniyle pazarcıların boykot kararından sonra, ÖNÜMÜZDEKİ ÇARŞAMBA MURATLI’YA ULUSAL BASININ ÇIKARMA YAPMASI BEKLENİYOR. BU DA BELEDİYE BAŞKANININ TÜRKİYE ÇAPINDA BİR SKANDALLA KARŞI KARŞIYA OLACAĞINI GÖSTERİYOR. YERLİ PAZARCILARDA DOMATES 20 LİRA MARKETLERE HÜCUM EDİLDİ.

Sadece Muratlı’lı ve mahalle olmuş köylerden pazarcıların tezgâh açtığı, tezgâhların azlığı sebebiyle bir kilo domatesin 20 liraya çıktığını gören vatandaş, kurumsal marketlere akın etti. Market önleri ve market girişleri Pazar arabası doldu. Pazara gelip de tezgâh açılmadığını gören vatandaşlar, Nebi Tepe’ye tepkilerini tek görevi halkın mağduriyetini önlemek olan zabıtalara gösterdi.

Zabıtalar durumu her ne kadar izah etmeye çalışsa da, boş Pazar arabalarıyla geri dönmek ve marketlere akın etmek zorunda kalan vatandaşların Belediye başkanına öfkeleri dinmiyor. Muratlı’ya şimdiye kadar hiçbir hizmeti olmayan Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe’nin, şimdi de mevcut hizmeti engellemesi, bağlı olduğu parti kanadından nasıl bir tepki göreceği, ne karar çıkacağı merakla bekleniyor.

Öte yandan edinilen bilgilere göre pazarcılar Muratlı’ya artık tezgâh açmamakta kararlı görünürken, bu durum Nebi Tepe’yi koltuğundan edebilir. Pazardan boş Pazar arabasıyla dönen üç bayanın, arabalarını sokak ortasına koyarak, “çek kardeş çek, belediye başkanının bize yaşattığı durumu çek de yaz” demesi, Pazar skandalında güne damgasını vurdu.

Kaynak : Murat Ürtekin