info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Belediyesine Soru; Bu 11 Milyon Lira Nereye Harcandı, Harcanacak...

Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel’in 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla basına verdiği yemek sonrası Süleymanpaşa ’da belediyenin faaliyetlerini anlattığı basın bilgilendirme istişare toplantısındaki bütçe rakamları, Tekirdağ çapında büyük tartışma ve soru işaretlerine neden oldu.

 TARTIŞMA FİTİLİNİ KADİR ALBAYRAK ATEŞLEDİ

Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’ın, “Türkiye belediyeler birliği adil bütçe dağıtımı yapmıyor” imasından sonra açıklama yapan Süleymanpaşa Belediye başkanı Cüneyt Yüksel, “Türkiye belediyeler birliği başkanı Gaziantep belediye başkanıdır.

TRAKYA BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI KADİR ALBAYRAK’TIR.

KADİR BAŞKAN NEDEN ADİL BÜTÇE PAYLAŞIMI YAPMIYOR? NEDEN PARTİZAN BİR PAYLAŞIM YAPIYOR”diyerek, Kadir Albayrak’ın rozetini çıkarmak yerine siyasi parti temsilcisi gibi davrandığını söylemişti.

Bu tartışma,203 bin nüfuslu Süleymanpaşa ’ya 3 yıllık ortalama 80 milyon ödenirken ortalama 30 bin nüfuslu Muratlı’ya 11 milyon ödemesi, “Muratlı’da bu paralar nereye ödeniyor?” Sorusunu gündeme getirdi.

MURATLI BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPMALIDIR 2021-2022-2023 bütçesi olarak, Trakya belediyeler birliği başkanı Kadir Albayrak tarafından Muratlı’ya verilen 11 milyon liranın nereye harcandığı ve harcanacağı kafaları karıştırırken hizmet ve ödenek konusunda vatandaşların şüpheye düşmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Bütçe konusunda gerek basın gerekse halka bilgilendirme yapılmaması da eleştiriliyor. 23 YILDIR ÇİVİ ÇAKILMADI PARALAR NEREDE? Muratlı’da 23 yıldır hiçbir imar çalışması yapılmadığı gibi, yapılan projelerin de atıl hale gelmesi tepki çekerken, büyükşehir belediyesinden verilen bütçe payının ne olduğu tartışılıyor. Yarı olimpik yüzme havuzunu büyükşehir yaptı.

Ecevit Parkını büyükşehir yaptı. İnanlı çeşmesini büyükşehir yaptı ve özele kiralandı. Büyükşehirden alınan 11 milyon liranın 2020 yılı bilançosu nereye harcandı? 3 yıllık 11 milyonluk bütçeden ne kadar kaldı? 2023 yılında kaybedilecek seçimde yeni belediye başkanına borç mu devredilecek? Muratlı belediye başkanlığında mali konulara bakan belediye başkan yardımcısı bu harcamaları basın mensuplarıyla paylaşacak mı?

Bütçe payını dağıtan Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, bu bütçe ile ilgili açıklama yapacak mı?

Kaynak : Murat Ürtekin