info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Esnafları ve Halktan Kamyon Tepkisi

Buna Son Verecek Bir Yetkili Yok mu?

Muratlı’da bir kamyon garajının olmaması, çevre yolu yapılmasına rağmen Türkiye’nin her yerinden kamyon ve tırların Muratlı’nın içini adeta otobana ve konaklama merkezine çevirmesi, hem kamyonların işyerlerine zarar verdiği esnaflarının hem de Muratlı halkının tepkisini çekiyor ve tedirgin yaşamalarına sebep oluyor.

ESNAFLARDAN TEPKİ; MALIMIZDAN VE CANIMIZDAN ENDİŞE EDİYORUZ

Şehrin göbeğinde dönüş yaparken işyerlerine, ofislere ve park halindeki araçlara zarar veren, ilçenin giriş-çıkış güzergahında aşırı yüklü araçların verdiği zarar korku, endişe ve tepkiye sebep oluyor. Bu konuda tepkisini dile getiren bir esnaf, “ofisimin köşesine üç defa kamyon çarptı ve zarar verdi. İleriki günlerde canımızın da risk altında olduğundan endişeliyiz. Muratlı’nın içinde yasak olmasına rağmen kamyon ve tırlar cirit atıyor.

Buna son verecek hiçbir yetkili yok mu?

Bunları kim denetliyor?

Artık ilçemizde kamyon ve tır görmek yerine vatandaşların huzurla gezmesini, esnafların kaza korkusu yaşamamasını istiyoruz. Artık buna bir çözüm bulunmalı.

Bunun son bulması için birilerinin ölmesi mi gerekiyor?” Dedi.

COVİD-19 RİSKİNİ MURATLI’YA TAŞIYORLAR

Türkiye’nin her yerinden farklı plakalarda kamyon ve tırlarla Muratlı’nın içini mesken tutan şoförler, herhangi bir COVİD-19 kontrolü yapılmadığı için Türkiye’nin her yerinden KORONAVİRÜS TAŞIYABİLİRLER.

MURATLILI KAMYONCULAR DA DERTLİ; “KAMYON GARAJI İSTİYORUZ”

Geçimini kamyon nakliyeciliği ile sağlayan Muratlılı kamyon şoförleri, “Biz de kimseye rahatsızlık vermek istemeyiz. Fakat yüzbinlerce liralık kamyonları nereye bırakalım? Biz de bu durumdan memnun değiliz. Defalarca kamyon garajı istediğimizi söyledik. Ayrıca dışarıdan gelen kamyon ve tırların da bizimle değil çevredeki fabrikalarla çözülmesi gerekir” diyorlar.

Bu soruna çözüm bulmak için ilçe kaymakamı İ.Altan Demirayak çevre fabrikalara ve firmalara gerekli uyarı ve girişimde bulunmuş fakat Tekirdağ limanına ve Süleymanpaşa ’ya giden yabancı plakalı kamyon ve tırların çevre yolu yerine şehir merkezinden geçmesi sorunları devam ettirmeyi sürdürmüştü.

VALİLİĞE ÇAĞRI; “HAYRABOLU YOLU VE KAMERA SORUNU ÇÖZÜLMÜYOR”

Hayrabolu güzergahı mazeretine sığınan kamyon şoförlerinin geçişinin önlenmesi için Hayrabolu güzergahının Ballıhoca istikametinden sağlanması ve Muratlı şehir içinde kamera sistemiyle ceza kesilmesi ilçe esnafı ve halkı tarafından acilen beklenirken, Tekirdağ valiliğinin şoförler oda ve derneklerine, liman yetkililerine ve çevre firmalara bu konuda bir uyarı yazısı göndermesi talepler içinde yer alıyor.

Kaynak : Murat Ürtekin