info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Kaymakamı Bülent Uygur, Muhtarlar Devletimizin Vatandaşa Uzanan En Sıcak Elidir

Muratlı’da 19 Ekim muhtarlar günü dolayısıyla çelen koyma töreni ve ziyaretler gerçekleştirildi. Atatürk anıtına muhtarlar tarafından çelenk koymanın ardından, saygı duruşu ve İstiklal marşı yapıldı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapan Aşağısevindikli Mahallesi muhtarı Atagün Topçu; “19 Ekim 1829 tarihinde 2. Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla İstanbul, Eyüp ve Galata kadılıklarında daha sonra Anadolu’da Taşköprü’de kurulan muhtarlık müessesesi 203 yıllık bir geçmişe sahiptir. Tarihte seçimle yönetime gelen ilk halk temsilcileridir. Merkezi ve yerel yönetimler arasında iletişimi sağlayan ve halkın ilk yüz yüze geldiği kurum olan muhtarlık, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e taşınan ender kurumlardan biridir. Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından seçilir.

Bu nedenle muhtarlar, insanların güvenini kazanmış, çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren kişilerdir. Muhtarlık, fedakârlık gerektiren zor bir görevdir. Vatandaşlarımızın derdine, tasasına ortak olmak, beklentilerini ve ihtiyaçlarını ilgililere iletmek, sorumluluk bölgelerinde düğün ve cenaze işlerine uzanan çok geniş bir kapsamda vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhataplarıdır. Muhtarlar, tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla bu yıl 8.defa kutlayacağımız 19 Ekim muhtarlar gününü ilan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, bu ülkeyi düşmanlardan kurtararak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bir ay önce günlerini kutladığımız gazilerimize, şehitlerimize, bizlerden önce görevde bulunup halen yaşayan ve vefat eden muhtarlarımıza, bugün bizleri yalnız bırakmayan Cumhuriyet meydanındaki katılımcılara saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz” Dedi. Ardından Muratlı Kaymakamı Bülent Uygur’u makamında ziyaret ettiler.

Muhtarları Kaymakamlık toplantı salonunda ağırlayan ve onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştiren Kaymakam Bülent Uygur, “1829 yılından bu yana vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, seçimle iş başına gelmiş, kamu yönetim zincirinin ilk halkası muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü” nü yürekten kutluyorum. Devletimizin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki ilk kapısı olan muhtarlarımız, gerek vatandaşlarımızı gerekse devletimizi temsil gibi önemli bir sorumluluğu yerini getirmektedir. Altyapı çalışmalarından nüfus hizmetlerine, asayiş çalışmalarından eğitim hizmetlerine kadar vatandaşa hizmet yolunda muhtarlarımızın üstlendikleri bu misyon ehemmiyetini ilk günkü gibi muhafaza etmektedir. Bu bağlamda bizler daima bir arada olduğumuz, sıkça gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde talep ve beklentilerini dinleyip, çözüm yolları üretmeye gayret gösterdiğimiz muhtarlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Muratlı İlçemizde vatandaşlarımıza kamu hizmeti sunumunda en büyük yardımcımız olan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Ebediyete intikal etmiş muhtarlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyor, tüm muhtarlarımıza esenlik, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Kaynak : Murat Ürtekin