info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı`da Milli Servet Çürüyor

15 Temmuzun ardından Fetö operasyonu sonrası, bu oluşuma ait birçok kaynak ve yapıya el konmuştu.

Muratlı’da bulunan Fetö okulları olarak bilinen ANAFEN dershanesine ait dönemin idarecilerinin zengin bütçesiyle yapılmış 4 katlı bina da bunlardan birisiydi.

Yapılan operasyonlardan sonra devlet tarafından el konulan bu bina, devletin taşınmazları arasına girmişti.

Adeta çürümeye terk edilen artık milli servet statüsündeki bu bina için, Muratlı Kaymakamı İ.Altan Demirayak ve Ak  Parti ilçe başkanı Ali Atılgan devreye girmiş, Ak Parti Tekirdağ milletvekili, MKYK  üyesi Mustafa Yel ile Ak Parti il başkanı Mestan Özcan’a durum anlatılarak bu yer gezdirilmiş, kız öğrenci yurdu yapılması önerisinde bulunulmuş ve olur alınmıştı. Bu konuda olumsuz kararın çıkmasının ardından bu yapının değerlendirilmesi amacıyla hiçbir çalışma veya somut bir adım atılmadı. Bina kaderine terk edilerek adeta çürümeye bırakıldı. İlçede birçok amaçla kullanma imkânı varken bu binanın kaderine terk edilmesi Muratlı’da memnuniyetsizlikle karşılanırken, binanın metruk halinden çevresindeki ahali de rahatsız.

Muratlı halkı, bu binanın metruk kalması yerine, bir kamu hizmet binası olarak kullanıma açılmasını istiyor. Yetkililerin bu konuda bir girişimde bulunup bulunmayacağı merakla bekleniyor.

KAMU MALI ÇÜRÜMEYE Mİ TERK EDİLECEK?
YOKSA KAMU BİNASI OLARAK HİZMET Mİ VERECEK?

 

 

Kaynak : Murat Ürtekin