info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı`yı Kamyon Otobanına Çevirdiler

Son günlerde yasak olmasına rağmen Muratlı’yı ADETA BİR KAMYON VE TIR OTOBANINA ÇEVİREN SÜRÜCÜLER, Muratlı Halkını, esnafını korkutmaya ve öfkeye neden olmaya devam ediyor.

Çevre yolu yapılmasına ve ilçeden geçişin yasak olmasına rağmen, yüklü-yüksüz sayısız kamyon ve tırların yaşattıkları korku ve tehlikeyi hiçe sayan geçişleri tepki çekmeye devam ederken, hiçbir yetkilinin bu konuda bir çalışma ve çaba içinde olmaması gerek halk gerekse çarşı esnafının öfke ve tepkisini çekiyor. 
Bu konuda hayli öfkeli olan vatandaş ve esnaflar; “bu ne sorumsuzluk? Muratlı’da bu işe bir çözüm bulacak bir yetkili yok mu? Bir vatandaşın borcu olsa veya bir kuruma ödemesi gecikse, eme icra işlemi ve mahkeme süreci başlıyor. Âmâ iş eşitlik ve adalet sağlamaya gelince, aynı kurumlar neredeler? Her gün dükkânımızı açarken, “acaba bugün bir kamyon veya tırın freni patlayıp dükkânımıza girecek mi? Ya da kamyondan veya tırdan dökülen yükler hangimizi öldürecek?” korkusuyla yaşamak zorunda mıyız? Bu ne sorumsuzluk, bu ne kanunsuzluk? AVRUPA’NIN GÖBEĞİNDE, AVRUPA ŞEHRİ OLAN TEKİRDAĞ’IN BİR İLÇESİNDE BU İŞE (DUR) DİYECEK BİR KANUN, YETKİLİ YOK MU? BU İLÇE SAHİPSİZ Mİ? CANIMIZI SOKAKTA MI BULDUK? BURADA BİR FACİA YAŞANIRSA, BİR İNFİAL OLURSA, BUNUN HESABINI KİM VERECK?” Diye tepki gösteriyorlar. 
Bu duruma tepki gösterirken o esnada odun yüklü bir tırın odunları tedbirsiz ve ölüme sebebiyet verecek şekilde yüklemiş olarak geçmesi, “bu kadarına da pes” dedirtti. 
Bu kamyon ve tırların şehir içini kullanmasının engellenmesi için, çevre fabrika sahipleriyle toplantı yapılıp kamyon şoförlerinin ilçe içini kullanmaması için firmada yazılı uyarıda bulunması, ilçe sınırlarındaki fabrikalar ve un fabrikalarının araçlarının şehir içinden geçişleri denetlenerek, irsaliyesine, faturasına bakarak, hem firmaya hem şoföre ceza kesilmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “şehir girişinde ve çıkışında gerekli cezai işlem yapılsa, bu araçlar şehir içini geçemez. Burada bir görev ihmali var. Bu da şoförlere cesaret veriyor” Diyorlar. 
VATANDAŞLARIN BU DURUMA SESSİZ KALMAYACAĞI, OLAYI (CİMER)E TAŞIYACAĞI KONUŞULUYOR. 

 

Kaynak : Murat Ürtekin