info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tarihi Postane`nin Akıbeti Ne Olacak ?

Yıllar önce Muratlı belediyesi tarafından sembolik bir bedelle Muratlı Kızılay şube müdürlüğüne Kızılay Sağlık Dispanseri yapmak amacıyla verilen arsa içinde bulunan tarihi yapı kaderine terk edildi.

Muratlı istasyon mevkiinde bulunan Fransız yapımı tarihi yapı, yıllardır kaderine terk edilmiş, Kızılay’ın sorumluluğunda bulunan bu bina gerekli bakım ve koruma yapılmadığı için kimliği belirsiz kişilerce yangına maruz kalmış, dispanser yapılma vaadiyle yapılan bina ilçe Kızılay şube idarecilerince giderlerini karşılamak amacıyla pansiyon olarak kiralanmış, son dönemde kaderine terk edilip bir gazinin bu binada vefatı nedeniyle metruk bina statüsüne alınıp yıkılmıştı.

Arsa içinde bulunan tarihi postane de, haber merkezimizin muhabirlerinden Murat Ürtekin’in mücadelesi, ilçe kaymakamı İ.Altan Demirayak ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu’nun girişimiyle Kızılay’dan alınmıştı.

Bu süreçten sonra çatısı açılıp restorasyon çalışmaları başlayan bina, aylardır kış ayında çatısı açık vaziyette kaderine terk edilmiş halde bırakıldı ve kötü hava şartlarında(yağmur, kar, vb.) yıpranmaya ve zarar görmeye devam ediyor.

Büyük bir yangın atlatmasına rağmen ayakta kalmayı başaran Muratlı tarihi postane, Muratlı’nın zaten tarihi eser envanteri bakımından zayıf olmasına rağmen yok olmaya mı terk edilecek?

 

Kaynak : Murat Ürtekin