info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
Dolar Satış
:
Euro Alış
:
Euro Satış
:
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ`da Milli Judocudan Vefa Örneği

151 defa milli olarakTürkiye`yi Avrupa ve Dünya`da başarıyla temsil eden milli judocu Muhammet Mustafa Koç,kendisini yetiştiren hocasını unutmadı.

Hala Galatasaray kulübünün lisanslı sporcusu olarak Tekirdağ ve milli takımda antrenmanlarını sürdüren Koç, kendisinin judoya başlamasında büyük etken olan Muratlı Gençlik ve Spor ilçe müdürü Nelda Uğur Şilli'yi ziyaret ederek ilçede Halk Eğitim müdürlüğü bünyesinde yeni kurulan judo kursundaki judoculara desteğini gösterdi. Öğrencisinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti gözlerinden okunan ilçe gençlik ve spor müdürü Şilli," Muhammet gerek karakteriyle gerekse başarısıyla her yıl göğsümüzü kabartma ya devam ediyor.Onunla gurur duyuyorum" Dedi.

Gençliğinde kendisi de judo sporu yapmış olan ilçe milli eğitim müdürü Ali Erkol, " aslında bilinenin aksine uzak doğu sporları şiddeti değil,ahlaki öğretiyi ön plana çıkaran saygı sporudur.Günümüz gençlerinin zararlı alışkanlıklar yerine sporla özdeşleşerek başarı göstermesi,bir eğitimci olarak her zaman bizi mutlu eder" Dedi.

Muhammet Mustafa Koç'un ziyaretinin,yazdığı eserlerle istiklal savaşını ve özgürlük mücadelesini en iyi anlatan büyük şair Namık Kemal'in anma tiyatrosuna denk gelmesiyle önemli bir anlam kazandığını ifade,eden Kaymakam Bülent Uygur, "zafer sadece savaş alanında kazanılmaz.Mustafa evladımız da sportif alanda en güzel örneğidir. Başarısının devamını diler ülkemiz adına daha nice madalyalar kazanmasını temenni ederim" Dedi.

Judo sporuna değinerek bu sporun önemine dikkat çeken Muhammet Mustafa Koç, "birçok insan judo sporunu şiddet ve barbarlık olarak görür.oysa (ju) doğru, (do) da yol demektir.özetle ifade etmek gerekirse,judo sporu,bu sporu yapan kişiye ruh huzuru ve güveni sağlarken,doğru yolu gösteren en iyi öğretidir" Dedi.

Muhammet Mustafa Koç;

-2017 yılında Macaristan Avrupa Gençlik Olimpiyatları Şampiyonu,

-2017Şile Ümitler Dünya 3.sü,

-2019 Rusya 23 yaş altı Dünya 3.sü,

-2020 Hırvatistan Gençler Avrupa 3.sü ve son olarak aldığı Bosna-Hersek Avrupa büyükler 3.sü olarak Tekirdağ'ın ve Türkiye'nin adını Avrupa ve Dünya'da duyurarak halkımızın göğsünü kabartmaya devam ediyor.

Kaynak : Murat Ürtekin