info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

1 Tuğla, 1000 Umut" Kampanyasına Anlamlı Destek

Tekirdağ ın Çerkezköy ilçesine bağlı Karaağaç beldesine Meslek Lisesi yapılması için Karaağaç Belediyesi nce başlatılan "1 Tuğla 1000 Umut" yardım kampanyasına destekler sürüyor.

 

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlı Karaağaç beldesine Meslek Lisesi yapılması için Karaağaç Belediyesi'nce başlatılan "1 Tuğla 1000 Umut" yardım kampanyasına destekler sürüyor. 
 
Tekirdağ Valiliği'nde Zehra-Mehmet Gülkaya Anaokulu'nun protokolüne imza atan Bony Tekstil İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya, Karaağaç Belediyesi tarafından başlatılan '1 Tuğla 1000 Umut' kampanyasına 25 bin 340 TL bağışta bulundu. Bağış protokolü, bugün Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan'ın da katıldığı törenle Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel ile Bony Tekstil İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya tarafından imza altına alındı. Bony Çorap'ta düzenlenen imza töreninde Yağmur Turizm'in sahibi Bony Çorap Mali İşler Müdürü Ercüment Uğur da hazır bulundu. 
 
"Her fabrika bir okul yaptırsın" sloganı ile yola çıktıklarını belirten Hasan Gülkaya, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren iki fabrikadan okul yaptıracaklarına yönelik söz aldığını açıkladı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Tekirdağ Valisi Zübeyr Kemelek'in katılımıyla okulların protokolünün imzalanacağı müjdesini veren Gülkaya, Çerkezköy'de faaliyet gösteren sanayicileri eğitim konusunda duyarlı olmaya davet ederek, "Çerkezköy'de yüzlerce fabrika var ve bu fabrikaların sahipleri ekmeklerini Çerkezköy'de kazanıyorlar. Madem insanın ekmek yediği yer aynı zamanda o insanın memleketi sayılıyor, o zaman memleketlerine yarar sağlasınlar" diye konuştu. 
 
Eğitim konusunda yapmış olduğu katkılardan hiçbir beklentisinin olmadığını dile getiren Hasan Gülkaya, "Daha önce de söylediğim gibi işlerim iyi olduğu sürece eğitime katkı yapmaya devam edeceğim. Çünkü eğitim olmadan üretim de olmaz, ülkemiz de gelişemez. Belediye başkanlarımızla, kaymakamımızla beraber hareket ederek eğitim konusunda seferberlik ilan edilmesini sağlamak istiyorum" ifadelerini kullandı. Eğitime destek olmaktan büyük keyif aldığını belirten Gülkaya, "Aslında yapılan yardımların söylenmesi de doğru bir şey değil ama diğer sanayici arkadaşlarıma örnek teşkil etmesi için bu konuşmaları yapıyorum" dedi. 
 
"Çerkezköy'ün gelişmesi bizim için de faydalı olacaktır" diyen Gülkaya, "Çerkezköy hepimizin, hep birlikte sahip çıkmalıyız. Önemli olan bu proje için ilk adımı atmaktı. Belediye başkanlarımız ile kaymakamımızla beraber ilk adımı attık. Bir Çin atasözünde söylendiği gibi 'ilk adım bin adımdır" ifadelerini kullandı. 
 
Hasan Gülkaya'nın bölge ve belde ayrımı yapmadan herkese yardımcı olduğunu dile getiren Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel ise, "Hasan Bey'in bu davranışının diğer sanayicilere de örnek olmasını temenni ediyorum. Özellikle Karaağaç Belediyesi sınırları içerisinde kalan 100'ün üzerinde fabrika var. Birçoğu ile de görüşme yaptım. İstediğimiz desteği bulamadık. Bony Çorap, Kapaklı sınırları içerisinde kalmasına rağmen, bölge ve belde ayrımı yapmaksızın eğitime destek oluyor. Kendisi bir eğitim gönüllüsü. Eğitime yapılan yardımların tamamında Hasan Bey'in ismi geçiyor" diye konuştu. 
 
Başkan Yücel, yapılan bağışın belediye olarak başlattıkları "1 Tuğla 1000 Umut' kampanyasına şimdiye kadar yapılan en büyük bağış olduğunu açıklayarak, "Kendisine Karaağaç halkı adına ve şahsım adına en içten dileklerimle teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 
 
"Ne zaman bir projeye destek olması için Hasan Gülkaya'nın yanına gitsek bize yardımlarını esirgemiyor" diyen Başkan Yücel, "Bony Çorap ile ortak olarak başlatmış olduğumuz 'evlerde iş projesi' başladı. Artık Karaağaç'ta yaşayan kadınlar, evlerinde ördükleri patikler sayesinde para kazanacaklar" ifadelerini kullandı.