info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

11 İlçeye 11 Okul Projesi’nin İlk Temeli Atıldı

“11 İlçeye 11 Okul Projesi” kapsamında yaptırılacak olan okullardan ilkinin temeli Süleymanpaşa Gündoğdu Mahallesinde atıldı.

Temel atma töreninde Fen işleri Daire Başkanı Oktay Çolpan ve İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler birer konuşma yaptı.
 
Törende konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Milli Eğitime katkı sağlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek “Süleymanpaşa İlçemizde bugün temelini atacağımız okulumuzda 21 derslikli olacak ve 630 öğrencimiz eğitim görebilecek.” dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa ilçesinde başlatılan ve tüm ilçelerde devam edecek olan okul ve tesislerin şimdiden tüm halkımıza hayırlı olmasını dileyerek konuşmalarına son verdi.
 
Daha sonra kürsüye gelen Vali Enver Salihoğlu, konuşmalarına eğitim ve öğretime yapılan harcamaların önemine değinerek başladı. Konuşmalarının devamında Tekirdağ nüfusunun hızlı bir şekilde arttığını belirterek eğitimde fiziki alt yapıya, yeni eğitim binalarına ihtiyaç olduğunu ifade etti ve 11 ilçeye yapılan 11 okulun eğitim-öğretime katkı sağlayacağını ekledi.
 
Vali Salihoğlu konuşmalarının sonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a, okul projeleri ile ilgili kararları alan Büyükşehir Belediye Meclisine ve emeği geçen herkese teşekkür ederek temel atılacak okulun hayırlı olmasını diledi.
 
Konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İlkokulu’nun temeli İl Müftüsü Mahmut Gürlen’in yaptığı dua eşliğinde Vali Enver Salihoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Milli Eğitim Müdürü Halis İşler tarafından atıldı.
 
21 derslikten oluşacak ilkokulda; kütüphane, laboratuar, resim odası ve çok amaçlı salon, basketbol sahası gibi eğitimi destekleyen birçok birim de bulunacak.