info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

170 Kişi Organlarını Bağışladı

Çerkezköy de 170 Kişi Organlarını Bağışladı

"Bir organ, bir can kurtarır" sloganıyla 3 yıl önce Çerkezköy Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Organ Bağışı Bürosu nda bu yıl 170 kişinin organlarını bağışladığı bildirildi.

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimliği, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla hastanede açtığı stantta, hastaları organ bağışı konusunda bilgilendiriyor.

Hastane Başhekimi Dr. Necati Karaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, organ bağışı sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirterek, "Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Organ Bağışı Bürosu nda bu yıl 170 kişi organlarını bağışladı. Eğer öldükten sonra organlarınızın başka canlarda yaşamasını istiyorsanız organlarınızı bağışlayın" dedi.

Organ bağış bürosuna kalp, kalp kapağı, akciğer, böbrek, karaciğer, pankreas, kornea, kemik iliği gibi organlardan biri veya hepsinin bağışlanabileceğini anlatan Karaoğlu, daha önce şeker hastalığı, kanser, Hepatit B, verem gibi hastalıkları geçirmiş kişilerin ve bağışıklık sisteminde baskılayıcı ilaç kullananların organ bağışında bulunamayacağını belirtti.