info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

2 Milyon Dolarlık Anlaşma

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) üyeleri, Nijerya hükümeti temsilcileriyle 2 milyon dolarlık ticari anlaşma imzaladı.

Nijerya Tarım Bakanı Danışmanı Chief Ezekiel Afukanya ve Tarım Bakanı'nın kızı Asabe Irmıya Elewa, Nijerya'da yapılması düşünülen üç çeltik fabrikası için Türkiye'de fabrika makineleri üreten firmaların temsilcileriyle bir araya geldi.

TASİAD Makine, Metal ve Otomotiv Komitesi Başkanı Yusufcan Polatcan'ın davetlisi olarak, ticari görüşmeler yapmak için Tekirdağ'a gelen Afukanya ve Elewa, görüşmeler sonunda TASİAD üyesi firmalarla toplam 2 milyon dolarlık ticari anlaşma imzaladı.

Türkiye'nin bölgesinde istikrarlı bir ülke olduğunu belirten Afukanya, görüşmeler öncesi yaptığı açıklamada, “Önceki yıllarda Avrupa Birliği (AB) ve ABD ile ticaret yapmak karlı görülüyordu. Bugün Türkiye ile ticaret yapmak çok daha cazip hale geldi. 165 Milyonun üzerinde nüfusumuz ile tüm iş sahalarını ve imkanlarını Türk işadamlarına açarak sizleri bekliyoruz. Türkiye’de ve Tekirdağ’da Nijerya’yı ve iş sahalarını anlatacağız” dedi.

Afukonyo konuşmasında;  ‘’Türk insanı çok sıcakkanlılar. Bizler de Türklere Nijerya’da çok sıcak bir şekilde ilgi gösteriyoruz ve göstereceğiz. TUSKON ve TASİAD ’ın bizlere göstermiş olduğu misafirperverlik unutulacak gibi değil. Bir de şunu özellikle söyleyeyim. Nijerya’da demokrasi stabil. Yani çok iyi durumdadır. Özellikle iş açılımı için geleceklere sesleniyorum ki çok iyi alanlar bulacaklar. Ülkemizin öncelikle enerji ve inşaat konularında önemli ihtiyaçları var. Türkler de bu konularda oldukça gelişmiş ve tecrübeli. Bizim kaynaklarımızla Türklerin tecrübelerini birleştirmek bizlerin de geleceği açısından önem taşıyor’’ dedi.

Türkiye-Nijerya ticari ilişkilerinin gelişmeye devam ettiğini söyleyen Polatcan, ''Nijeryalı temsilcilerle, görüşmelerimizde tarım, tarım makineleri, inşaat, inşaat malzemeleri konularında talepleri olduğunu öğrendik. Nijerya'ya çeltik fabrikası kurulması konusunda anlaşmaya vardık. Anlaşma çerçevesinde, 2 milyon dolarlık 3 fabrika kurulmasını kararlaştırdık, tarım makinesi talepleri için üye firmalarımız ile görüşmeler yaptırdık” dedi.

Nijeryalı temsilcilerin Tekirdağ’dan memnun ayrıldıklarını dile getiren Polatcan, Tekirdağlı firmalarla tekrar görüşmeler yapmak için Türkiye'ye geleceklerini söylediler'' dedi.