info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

3 Fidan İçin 3 Fidan Diktiler

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı üyeleri, TGB Çerkezköy Temsilciği, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi, ÇYDD Çerkezköy Şubesi, İşçi Partisi üyeleri, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilmesinin 42. yıl dönümünde 3 fidan dikti.

6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için Çerkezköy’de anma töreni düzenlendi. Anma törenleri kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Dündar Orhan ve üyeler, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, CHP'li Belediye Meclis üyeleri ve İşçi Partisi üyeleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi arkasında bulunan koruluğa 3 çınar fidanı dikti. 
Program hakkında açıklama yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyelerinden Nurtekin Erol gençlerin duyarlı olmasını isteyerek, "Deniz Gezmiş’in ölümünden yıllarca sonra o dönem ki başsavcı onların biraz daha saygılı oldukları takdirde idam edilmeyeceklerini ifade etmişlerdir. Aynen günümüzdeki Silivri yargılamalarına kumpas denildiği gibi insanlar öldürüldü ve hala tutuklu kalanlar vardır. 3 fidanımız burada güzel bir şekilde yeşerecek" dedi.