info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

30 Yıldır Yalnış Kıbleye Namaz Kıldılar

30 Yıldır Yalnış Kıbleye Namaz Kılan Köylüler Şaşkın

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde 30 yıllık cami, kıblesi 60 derece yanlış olduğu için yıkılarak yerine yenisi yapıldı. 30 yıldır kıblesi yanlış camide namaz kılan cemaat namazlarının kabul olup olmadığını merak ediyor.
Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesi Hasköy köyünde köylülerin itilafa düşmesi üzerine 1972 yılında yapılan köy camisinin kıblesinin 60 derece yanlış olduğu belirlendi. Yıllarca yanlış yöne namaz kıldıklarını anlayan köylüler kıblesi yanlış olan camiyi yıkarak teknik cihazlarla kıbleyi belirledikten sonra yerine yeni bir cami inşa etti. 200 bin TL’ye mal olan cami 7 ayda inşa edilerek kısa bir süre önce hizmete girdi.
Köylülerin kendi aralarında itilafa düşmesi sonucu teknik cihazlarla ölçüm yaptırdıklarını kaydeden köy muhtarı Ali İdiz, “Yapılan ölçümlerde 30 yıllık köy camisinin kıblesinin 60 derece yanlış olduğunu belirledik. Bizde köylüler olarak toplanıp eski camiyi yıkarak yerine 200 bin TL’ye mal olan yeni bir cami yaptık. Şuanda gönül rahatlığı ile namazlarımızı kılıyoruz.” dedi.
30 sene yanlış tarafa namaz kılındığını kaydeden köy camisi imam hatibi Mahmut Gökyüz, “1972 yılında yapılan camimizin kıblesi yandı. 30 sene bu şekilde namaz kıldık. Eski camiyi yıkıp 7 ayda yenisini yaptık. Şimdi kıblesi dört dörtlük oldu. Allah cemaatimizi artırsın. Bize müftüler yanlış tarafa kılmanın bir mahzuru olmadığını söylediler. Namazımın kabul olacağını belirtiler.” dedi.
Köylülerin 30 yıldır kıldığı namazın kabul olacağını kaydeden Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akpınar, “Önemli olan niyettir. Namaza başlarken kıbleye diye niyet ediliyor. Bu köylülerin namazlarından herhangi bir şüphesi olmasın. Namazları geçerlidir. Namazlarını kaza etmelerine gerek yok.” dedi.