info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

34. Turizm Haftası

34. Turizm Haftası Kutlamaları kapsamında Tekirdağ Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.

Tekirdağ Valilik önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tekirdağ Tanıtma ve Turizm Derneği ile Tekirdağ Turizm İşletmecileri Derneği çelenklerinin anıta sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı nın okunmasının ardından bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Cafer Caferoğlu, turizmin bir ülkenin milli değerlerinden biri olduğunu belirtti. Caferoğlu, bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm sektörünün ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığının altını çizerek, Asya ve Avrupa kıtaları arasında köprü oluşturan Türkiye nin yabancı turistler açısından önemine değindi.

Tekirdağ ın coğrafi konumu itibariyle turizm sektöründe bir çok avantaja sahip olduğunu dile getiren Caferoğlu, 130 km den fazla Marmara Denizi ne açılan sahilinin bulunması yanında, ülkenin dünyaca ünlü şehirlerinden biri olan İstanbul iline yakınlığı ve D-100 ile E-84 karayollarının il sınırlarından geçmesinin sağladığı ulaşım kolaylığının Tekirdağ a bir tatil ve turistik merkezi olma özelliğini kazandırdığını anlattı.

Caferoğlu sözlerini şöyle noktaladı;" Bu itibarla plajlarından, doğasından ve sahilinden yararlanmak için İstanbul ve diğer illerden gelen yerli turistlere ilave olarak, İpsala ve Kapıkule hudut kapılarından giriş yapan yabancı turistler de ilimizde mola vermekte ve konaklama yapmaktadır. Dünya turizm sektörünün yeni turizm stratejisi olan Eko turizmi kapsamında, ilimizde yapılan düzenlemelerle Kumbağ Beldesi, Yeniköy, Uçmakdere ve Gaziköy arasındaki köy-orman yolu Trekking (Yürüyüş) Parkur Alanı olarak belirlenmiş ve Uçmakdere, Yeniköy arasında kalan sahanın da yamaç paraşütçülüğüne açılması ile ilimizde sportif turizm faaliyetlerinin yapılmasına ve turizmin çeşitlendirilmesine imkân sağlanılmıştır."

Caferoğlu nun konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu ve folklor gösterisi yaptılar. Törene Tekirdağ Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Belediye Başkan Yardımcıları Rüya Yılmaz ve Mhmet Özen ile Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu katıldı. Vilayet önündeki törenin sona ermesinin ardından Namık Kemal Evi ndeki 70 fotoğraftan oluşan Tekirdağ Fotoğrafları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Kutlamalar kapsamında Tekirdağ Valiliği Kültür Merkezi nde Tekirdağ Ve Turizm konulu bir panel gerçekleştirildi. Panele Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Öğr.Gör.Adnan Tekay, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Özen, Eğitimci-Yazar Öksel Demir, Tekirdağ Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Halil Akay ile Tekirdağ Turizm işletmecileri Derneği Başkanı Orhan Çebi konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikler çerçevesinde yarın saat 10:00 da, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Tekirdağ Temsilciliği öncülüğünde bir doğa yürüyüşü gerçekleştirilecek. Pazar günü de saat 15:00 da Yelken Kulüp te Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü tarafından yelken şöleni düzenlenecek. Kutlama etkinlikleri kapsamında Pazartesi günü, Liman Başkanlığı nın organize ettiği 17:00 da hareket edecek Ro-Ro gemisi ile Tekirdağ kıyıları gezilirken, Tekirdağ Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması ise Salı günü saat 15:00 da Anadolu Otelcilik ve Turizm Uygulama Oteli nde yapılacak.