info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AK Parti den Şehit Ailesine Ziyaret

Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Yöneticileri, Şehit Fazlı Sökmen in ailesini ziyaret etti. Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, "Ülkemizin dilini, dinini, bayrağını, toprağını korumak için gözünü kırpmadan canını veren şehidimizi rahmetle anıyoruz" dedi.

 

Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Yöneticileri, Şehit Fazlı Sökmen'in ailesini ziyaret etti. Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, "Ülkemizin dilini, dinini, bayrağını, toprağını korumak için gözünü kırpmadan canını veren şehidimizi rahmetle anıyoruz" dedi. 
 
AK Partililer, Tekirdağ Merkez İlçe Sosyal İşler Birimi tarafından gerçekleştirilen programla, şehit Fazlı Sökmen'in ailesine ziyaret gerçekleştirdi. Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca ve Merkez İlçe Başkan Yardımcıları Sezayi Çetin, Ramazan Baran, Ethem Mollayusufoğulları, Cemil Kabaoğlu ve yönetim kurulu üyesi Müyesser Güloğlu'nun katıldığı ziyarette duygusal anlar yaşandı. 
 
Yıllar önce terör saldırısında eşini kaybeden şehit Fazlı Sökmen'in eşi Sevim Sökmen, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca ve Merkez İlçe Yöneticilerini misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Şehit yakını olarak devletin sıcak yüzünü görmekten memnun olduklarını, siyasilerin ziyaretlerinden dolayı da moral bulduklarını belirten Sökmen, şöyle konuştu: "Sağolsun devletimiz bize ilgiyi eksik etmiyor. Valiliğimiz şehitler günü için bize davet gönderdi. Devletimizin maddi ve manevi gücünü hissetmek 
 
bizi sevindiriyor. Siyasilerin moral ziyaretleri de yalnız olmadığımız hissini bize veriyor. Sayın Merkez İlçe Başkanı Emrah bey nezdinde tüm Ak Parti ailesine teşekkür ediyorum." 
 
Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca da, Sevim Sökmen ve ailesinin, kendilerine şehit Fazlı Sökmen'in emaneti olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Ülkemizin dilini, dinini, bayrağını, toprağını korumak için gözünü kırpmadan canını veren şehidimizi rahmetle anıyoruz. Şehidimizi toprağa değil, gönlümüze defnettik. Şehidimizin ailesi de bize emanettir. 
 
Sökmen ailesinin her türlü maddi ve manevi derdi ile dertlenmek boynumuzun borcudur" 
 
Ak Parti hükümetinin şehit dul ve yetimleri ile gazilere daha iyi imkanlar sağlayabilmek için yeni bir bir girişim başlattığını ifade eden Tunca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Düzenlemeyle yapılacak en önemli yeniliklerden biri, şehit ve gazi sayılma kapsamını genişletmek oldu. Terör eylemlerinde hayatını kaybeden sivillerin yakınlarına da, tazminat ve aylık imkanı sağlıyoruz. Ayrıca, şehit yakınlarının istihdamıyla ilgili çok önemli bir yenilik getiriyoruz. Mevcut durumda, şehit olan kişinin eşine veya 
 
çocuğuna; ya da yakınlarından birine sadece 1 istihdam hakkı tanınıyordu. Yapacağımız yeni düzenlemeyle, biri eşi ya da çocuğu, diğeri yakınlarından biri olmak üzere, toplam istihdam hakkını ikiye yükseltmeyi hedefliyoruz. Anne babaya ödenen maaşta, halihazırdaki düzenlemede, malullük ve muhtaçlık şartı aranıyor. Bu şartı da ortadan kaldırmayı planlıyoruz. Artık anne babalara maaş bağlanması için, malullük ve muhtaçlık şartı aranmayacak; muhtaçlık belgesi istenmeyecek. Hükümetimizin yaptığı bütün bu düzenlemelerin, şehit yakınlarına ve gazilerimize hayırlı olmasını diliyorum" 
 
Sohbet sırasında Merkez İlçe Sosyal İşler Başkanı Ethem Mollayusufoğulları ailenin dilek ve şikayetlerini not etti. Ziyaretin sonunda AK Partili heyet ile Sökmen ailesi günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.