info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığı-Gündeme İlişkin Basın Bülteni

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanlığı-Gündeme İlişkin Basın Bülteni

Tekirdağ Ak partiden yapılan yazılı açıklamada;Tekirdağ Belediyesinin çalışmaları hakkında halkımızı bilgilendirmek adına son günlerde kamuoyunun gündeminde olan ve halkımızı ilgilendiren konularla ilgili olarak Tekirdağ Belediye Meclisinin 3.10.2012 Çarşamba günü yaptığı Ekim ay’ı olağan toplantısında Akparti’li Belediye Meclis üyeleri; 5393 sayılı Belediye Kanunun, Meclisin bilgi edinme ve denetim yollarını düzenleyen 26. maddesi doğrultusunda verdikleri (5) önerge ile aşağıdaki hususların yazılı olarak cevaplandırılmasını Tekirdağ Belediye Meclis Başkanlığından talep etmişlerdir. Meclis Başkanı sıfatıyla Belediye Başkanından  soru önergeleri hakkında yazılı açıklama yaparak kamuoyunu aydınlatmasını bekliyor, söz konusu hususların yakinen takipçisi olduğumuzu da bu basın bülteni marifetiyle halkımızın ve siz değerli basın mensuplarımızın bilgilerine sunuyoruz.05.10.2012

AKPARTİ TEKİRDAĞ İL BAŞKANLIĞI
    YAPILAN ASFALT İHALESİNDE YAŞANAN GELİŞMELERLE İLGİLİ OLARAK KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK AMACIYLA  VERİLEN 2 ÖNERGE İLE  AŞAĞIDAKİ  HUSUSLARDA CEVAP İSTENİLMİŞTİR
Yapılan ihalede en düşük teklif veren firmaya ihale verildiğinde, KİK tarafından, bu işi alan firmaya verilmeyeceğini ön göremediniz mi?

2-   İlk komisyon kararında ihaleyi alan firma ile ondan sonraki teklif veren firma arasında yaklaşık 3 milyon TL fiyat farkı varken, KiK’in iptal edileceği düşünülerek ihaleyi baştan neden iptal etmediniz?

3-  3 milyon daha düşük fiyata bu iş yapılabilecekken, Belediye Kanunu size belediyenin hak ve menfaatlerini koruma hak ve yetkisini vermişken, ihaleyi iptal edip yeni  bir ihaleye çıkmayıp, ihaleyi neden onaylama yoluna gittiniz?

4-   İş acil ise Belediyenin asfalt plent, makine,  ekipman ve personeli varken neden ihaleye çıktınız?

Asfalt makinası plenti rantabıl değil diyorsanız Tekirdağ’a yakın asfalt plentleri var.  Buralardan neden sadece asfalt alım ihalesi yapıp, uygulamayı belediye imkanları ile yapmadınız?

Asfalt işini hangi sokak ve caddelerde yapmayı planlıyorsunuz? Yapılması düşünülenler arasında Muratlı caddesi var mı?

7-İhale komisyonu bu ihaleyi ilk karar verdiğinde ve KİK kararından sonraki ikinci toplantısında, oy birliği ile mi, yoksa oy çokluğu ile mi onaylamıştır?

8-İşin başlanma ve bitiş tarihi nedir?

9-Yaptığınız basın açıklamalarında Kamu İhale Kurumu(KİK)’nu belediyenin ve belediye başkanının üzerinde göstermeye çalıştınız. Bunun sebebi bazı şeylerin alt yapısını  oluşturmak mıdır?

Muratlı Caddesi ve başka güzergahlarla ilgili olarak son günlerde kısaca Asfalt ihalesi olarak tanımlanan ve kamuoyunun da yakinen takip ettiği ihalede yapılacak işlerin ortalama 7.000.000.- TL civarında mal edilebileceği gerçeği ortaya çıktığı halde Belediyenin bu işler için 3.500.000.- TL daha pahalıya mal olacak şekilde sonuçlandırarak Mali sıkıntı içerisindeki Belediyemizin mali yükünü artırdığı gibi kamu kaynaklarını da etkin ve verimli kullanmadığı, kaynak israfına yol açtığı görülmüştür. Belediyenin bu ihale sürecinde ortalama 3.500.000. TL’lik bir bedel üstlenmesinin  önüne neden geçilememiştir?

Bu konuda ortalama 3.500.000.- TL civarındaki bir kaybın önlenmesi için Belediye Yönetimine çağrı yapıldığı halde 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 39. ve bu kanuna bağlı Yapım İşleri Yönetmeliğinin 66/3. maddeleri gereği neden işlem yapılmamıştır?

5393 Sayılı Belediye kanununun Belediye Başkanının görev ve yetkilerinin düzenlendiği 38. maddesinin (a) bendinde; Belediye teşkilâtının en üst amiri olarak belediye teşkilâtını sevk ve idare etmek, belediyenin hak ve menfaatlerini korumak olduğu halde bu ihalede neden gereğini yapmamıştır?

Belediye Meclisinin 04.07.2012 tarih 667 sayılı kararı ile 4.500.000.-TL İller Bankasından kredi kullanılmasına oy çokluğu ile karar verilmiş olması Belediyenin mali yönden sıkıntı içerisinde olduğunun açık bir delili olduğu halde bu ihale ile ortalama 3.500.000.- Tl lik bir kaybın önlenmesi için neden tedbir alınmamıştır?

TEKİRDAĞ BELEDİYESİNİN BORÇLARIYLA İLGİLİ OLARAK  KAMUOYUNDAKİ SPEKULASYONLARI GİDERMEK İÇİN VERİLEN ÖNERGEYLE AŞAĞIDAKİ HUSUSLARIN CEVAPLANDIRILMASI İSTENİLMİŞTİR.

1-  29.Mart 2009 tarihi itibariyle Tekirdağ Belediyesinin BORC miktarı ne kadardı?
      03.10.2012 tarihi itibariyle Tekirdağ Belediyesinin BORÇ miktarı ne kadar?
      Yapılandırma dolayısıyla BORÇ  miktarı ne kadar azaldı?

29.03.2009-03.10.2012 tarihleri arasında İller Bankasından ve Diğer Bankalardan ne  kadar kredi kullandınız?
SON GÜNLERDE TEKİRDAĞ BELEDİYESİNİN ALTYAPI ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ OLARAK BİRBİRİYLE ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALARA NETLİK KAZANDIRMAK VE HALKIMIZI DOĞRU BİLGİLENDİRMEK ADINA VERİLEN ÖNERGEYLE AŞAĞIDAKİ HUSUSLARIN CEVAPLANDIRILMASI İSTENİLMİŞTİR

Tekirdağ Belediyesi bugüne kadar HANGİ MAHALLEDE ne kadar YENİ KANALİZASYON HATTI döşedi?

Tekirdağ  Belediyesi bugüne kadar HANGİ MAHALLEDE ne kadar KANALİZASYON HATTINI yeniledi?

Tekirdağ Belediyesi bugüne kadar HANGİ MAHALLEDE ne kadar YENİ SU HATTI döşedi?

Tekirdağ Belediyesi bugüne kadar HANGİ MAHALLEDE ne kadar SU HATTINI yeniledi?

HALKIMIZIN ARASINDA BELEDİYE BAŞKANIMIZIN SIK SIK GEREK YURT İÇİ GEREKSE YURT DIŞI SEYAHATLERE ÇIKTIĞI İDDİALARINA NETLİK KAZANDIRMAK ADINA VERİLEN ÖNERGEYLE AŞAĞIDAKİ HUSUSLARDA CEVAP İSTENMİŞTİR.

Belediye Başkanımız Sn Adem Dalgıç Bey bugüne kadar kaç sefer ve toplamda kaç gün yurt dışı seyahatine çıkmış ve ne kadar harcırah ve masraf tahakkuku yapılmıştır?

Belediye Başkanımız Sn Adem Dalgıç Bey bugüne kadar kaç sefer ve toplamda kaç gün yurt içi görev seyahatine çıkmış ve ne kadar harcırah ve masraf tahakkuku yapılmıştır?

Belediye Başkanımız Sn Adem Dalgıç Bey’in bugüne kadar gerek yurt dışı gerekse yurt içi görevleri dolayısıyla makamdan ayrı olduğu dönemler için Vekalet görevinde bulunan Başkan Vekillerine bugüne kadar ödenen toplam ücret tutarı ne kadardır?  denildi.