info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AKP, Polise Sözünü Tutmuyor Ek Gösterge Yok

Chp Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun`un 3600 Tepkisi

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygün, 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde iktidarın polise “3600 ek gösterge” sözü verdiğini anımsatarak, “Neden sözünüzü tutmuyorsunuz? 5 sene geçti, hala yasal değişiklik yok” dedi. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, konunun çok önemli olduğunu, ancak çözümünün zor olduğunu savunarak, “Herkes bekliyor. Üzerinde çok çalışılması gereken bir konu” dedi. Bu yanıtı değerlendiren Aygün, “Belli ki bu konuda hazırlık da yok. Anlaşılan 3600’ü düşünmüyorlar” diye tepki gösterdi. CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygün, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Tekirdağ’da kadro yetersizliği nedeniyle Emniyet teşkilatında sıkıntılar olduğuna işaret eden Aygün, “Çorlu'muzda, Çerkezköy'ümüzde ve Süleymanpaşa’da polis gücümüzün eksikliğinden dolayı gasp, uyuşturucu ve birçok alanda sıkıntılar yaşıyoruz. Acaba Tekirdağ'daki emniyet güçlerinin kadrosunu güçlendirmeyi düşünüyor musunuz” diye sordu.

Aygün, memurlar için verilen 3600 ek gösterge sözünün büyük beklenti yarattığını belirterek, “Emniyet teşkilatına, öğretmenlerimize, sağlık hizmeti yapanlar, imamlara ve uzman çavuşlara 3600 ek gösterge sözünüzü tutacak mısınız” dedi.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, “3600 ek gösterge konusu çok konuşuluyor. Bana göre çok doğru tartışılmıyor, çok önemli bir konu. Kamu personeli bu konuda umuda sevk ediliyor, çözümü zor, herkes bekliyor, üzerinde çok çalışılması gereken bir konu diye belirtmek istiyorum” yanıtını verdi. Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise 3600 ek göstergenin vaadini verdiklerini doğrulayarak, “Çalışmalar bitince buraya getireceğiz” diye konuştu. Aygün, bu yanıtı “5 senedir getiremediler, getirmeye de niyetleri yok” diye değerlendirdi.

Kaynak : Murat Ürtekin