info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Alternatif Üretim Arayan Malkara Çiftçisi Meyveciliğe Yöneliyor

Alternatif ürün arayan Malkara çiftçisi meyveciliğe yöneliyor.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Meyvecilik Uzmanı Ali Demirel yaptığı açıklamada, Malkara'da son yıllarda meyveciliğin bir ivme kazandığını söyledi. 
 
Demirel, 50 dönüm ve üzeri çok bahçe olduğunu, desteklemelerin ve hibesel kredilerin 50 dönüm ve üzerinde olan yerlere verildiğine dikkat çekti. 
 
İlçe Müdürlüğüne gelen her vatandaşa da her konuda yardım ettiklerini belirten Demirel, "Bizim için hiç bir üreticinin farkı yoktur. Bizler her üreticimize yardımcı oluruz. Yeter ki haberimiz olsun" dedi. 
 
Malkara'ya bağlı Yörücek köyünde çiftçilik yapan Mehmet Taylan da, bu işin sadece fidan dikip beklemek ile olmayacağını belirtti. 15, 5 dönüm arazisine meyve fidanı ektiğini bildiren Taylan, bunları da karışık yaptığını şu anda tarlasında nektari, ceviz, elma, erik, kiraz ve armut bulunduğunu söyledi. 
 
Taylan, şöyle konuştu: 
 
" 6 yıl önce başladığım meyveciliğin 3 yılında hep ağaçlara çocuk gibi baktım. Gübreledim, damla sulama yaptım. Doğal ilaçlar ile ilaçladım. Bu nedenle manavlar peşimizde koşturuyor. Buğday ve ayçiçeğinde bu kadar getiri yok. Uğraş var ama meyve ağaçları da karşılığını veriyor. Niyetim bu yılda meyve bahçemi genişletmek. " 
 
Köy muhtarı Saim Taşdelen ise köye meyvecilik ile ilgili kurslar açılmasını istedi.