Tekirdağ GEGİYD tarafından düzenlenen Siyaset Günleri kapsamında Tekirdağ a gelen Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan; "Toplumun yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Anayasanın birinci maddesi Türk vatandaşlarının onuru, şerefi ve haysiyetidir. Yapılacak değişiklik bunun üzerine inşa edilmelidir" dedi.

"> Tekirdağ GEGİYD tarafından düzenlenen Siyaset Günleri kapsamında Tekirdağ a gelen Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan; "Toplumun yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Anayasanın birinci maddesi Türk vatandaşlarının onuru, şerefi ve haysiyetidir. Yapılacak değişiklik bunun üzerine inşa edilmelidir" dedi.

" />
info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Anayasa Türk Milleti nin onurudur!

Tekirdağ GEGİYD tarafından düzenlenen Siyaset Günleri kapsamında Tekirdağ a gelen Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan; "Toplumun yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Anayasanın birinci maddesi Türk vatandaşlarının onuru, şerefi ve haysiyetidir. Yapılacak değişiklik bunun üzerine inşa edilmelidir" dedi.

Tekirdağ Genç Girişimciler Derneği (GEGİYD) tarafından organize edilen Siyaset Günleri nin ikinci konferansının misafiri Yurt Partisi (YP) Genel Başkanı Saadettin Tantan idi. Tekirdağ Valilik Kültür Merkezi nde düzenlenen ?Bürokrasinin Siyasetle İlişkisi konulu konferansta açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ GEGİYD Başkanı Nur Erdem Özeren, GEGİYD çatısı altında toplanan herkesin bir tarafı olduğunu söyledi.

Kendilerine gelen ?Derneğin ismini kullanarak bir yerlere gelmek istedikleri yönündeki eleştirilere sert çıkan Özeren; "Biz tarafsız değiliz. Derneğimiz bünyesindeki her üyemizin bir tarafı var. Her kesimden ve her siyasi görüşten insanlar var içimizde. Bunu saklamıyoruz. Dolayısıyla her siyasi partiye eşit mesafedeyiz. Ve evet. Tabi ki derneğimiz kullanarak bir yerlere gelmeye çalışıyoruz. Hepimiz siyasetin içine gireceğiz.Bizim bir yanımız yok. Biz çok yanlıyız." dedi.

Türkiye nin her yönden dışa bağımlı hale geldiğini belirterek söze başlayan Tantan, bir yerlerde yanlış olduğunu ve yapılan yanlışlar yüzünden bu hale gelindiğini söyledi. Geçmişte; yetişmiş insanların bir yerlere geldikten sonra tecrübe ve deneyimlerini halkla paylaştığını dile getiren Saadettin Tantan, bu durumun şimdi değiştiğini söyledi.

Bilginin sınırı olmadığının altını çizen Tantan şöyle konuştu; "Biz Müslüman bir toplumun fertleri olarak, dinimizin bize verdiği bilgilerle doluyuz. Bugün Türkiye de derin üniversite diye bir şey kalmadı. Her ülke kendi ülkesini yönetecek bireyler yetiştiriyor. Bugün, Türkiye bunu yapmadığı için bu durumdayız. Yıllar içerisinde borçlanma, kirlenmemizi de beraberinde getirdi. Bu kirlenme, yabancıların eline çok büyük malzeme verdi.

Türk milleti, Türk edebiyatı ile yetişmedi. Kendi edebiyatına yabancılaştırıldı. Bugün Türkiye de bu kadar yetişmiş insan olmasına rağmen siyasal ve ekonomik açıdan bu hale gelmemizin nedenleri düşünülmeli. Türk toplumunun bilinçlenmesi gerekli. Toplumun yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Anayasanın birinci maddesi Türk vatandaşlarının onuru, şerefi ve haysiyetidir. Yapılacak değişiklik bunun üzerine inşa edilmelidir. Eğer bunun üzerine inşa edilmiyorsa konuyla ilgili Türkiye nin acilen bilinçlendirmesi gerekiyor."