info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aşağısevindikli’ye Sessiz Sedasız Kurulmaya Devam Ediyor

Muratlı’nın Aşağısevindikli mahallesinde, Y.Holding tarafından mahalle halkının istemediği, ÇED raporunu onaylamadığı halde, mevcut şirketin santral çalışmaları sessiz sedasız kurulmaya devam ediyor.

CHP Tekirdağ milletvekilleri eski  TBMM çevre komisyonu,şimdi divan kurulu üyesi Emre Köprülü,PM üyesi Dr.Candan Yüceer’in yoğun mücadelesi ve mahalle halkının protestosuna rağmen,ÇED raporu olmadan böyle bir girişimde bulunulması tepki çekmeye devam ediyor.Bilgisine başvurulan Aşağısevindikli mahalle muhtarı İsmail Keten de santral çalışmalarının başladığını doğrularken,kendisine bu konularda herhangi bir yazı gelmediğini ama şirket yetkililerin bilgilendirmek için gelerek kahveye panolar astıklarını,220 dekar alana ölçüm direği diktiklerini söyledi.
 
Yapılan araştırma ve muhtarın açıklaması doğrultusunda,Tekirdağ su idaresi TESKİ’NİN onaylamamasına ve ÇED raporuna olumsuz yanıt alınmasına rağmen şirketin Eylül ayında inşaat kurulum çalışmasına başlayacağı kesinleşmiş bulunuyor.
 
Bilindiği üzere,Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe’nin,01-04-2011 tarihli şirketin talebine istinaden resmi cevapta,doğalgaz yakıtlı termik kombine çevrim santral yapımında bir sakınca bulunmadığına dair  yazılı cevabı bulunmaktadır.
 
ÇED raporu ve bu konuda resmi bir izin ibraz edilmemesine rağmen,şirketin kahvehaneye 29-08-2012 tarihinde ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME İZNİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞINI BELİRTMESİ,ÖLÇÜM DİREĞİ DENMESİNE RAĞMEN,ARAZİNİN SINIR DİREKLERİYLE ÇEVRİLMESİ,ŞİRKETİN HER ŞEYE RAĞMEN EYLÜL AYINDA FAALİYETE BAŞLAYACAĞINI GÖSTERMEKTEDİR.
ÇEVRE KURULUŞ VE DERNEKLERİNİN BU KONUDA NE GİBİ BİR ÇALIŞMA YAPACAĞI MERAKLA BEKLENİYOR.