info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aşık Ali Tamburacı Şiir ve Türkülerle Anıldı

Dün saat 14:00 te Kırklareli İl Halk Kütüphanesi nde düzenlenen etkinlik ile Aşık Ali Tamburacı anıldı.

Dün saat 14:00'te Kırklareli İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlik ile Aşık Ali Tamburacı anıldı. Etkinlikte Belediye Başkan yardımcısı Ünal Başkur, KIRKSEDER Başkanı Erman Ulusoy, TRT İzmir Radyosu Türk Sanat Müziği Sanatçısı Doç. Dr Hüseyin Yaltırık katılımcılar arasında yerlerini aldılar.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur; "Kentlerin öyküleriyle var olma savaşı içerisinde bugün Aşık Ali Tamburacı'yı anmaktan onur duyuyoruz. Kırklareli'nde iz bırakanları bir bir yaşatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği Başkanı Erman Ulusoy da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ulusoy konuşmasında;"Her yörenin kendine öz sanatçıları vardır. Kırklareli Türkülerinin ve ezgilerinin büyük ustası da Aşık Ali Tamburacı'dır.

Bu programın amacı sizlere Aşık Aliyi tanıtmak ve onun eserlerini sizlere bir nebze olsun sunabilmektir" dedi.Yapılan konuşmaların ardından program şiir ve türkü sunumu ile devam etti. Etkinlikte ayrıca Aşık Ali Tamburacı'nın yaşam öyküsüne ait bir slayt gösterisi de sunuldu. 

Kaynak : Gazete Trakya