info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Avrupa Konseyi ile İşbirliği Protokolü İmzalandı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT ile Avrupa Konseyi Sosyal Uyum Araştırmaları ve Erken Uyarı Bölümü arasında altı ay önceden taahhüt edilen işbirliği protokolü imza altına alındı.

 

Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT ile Avrupa Konseyi Sosyal Uyum Araştırmaları ve Erken Uyarı Bölümü arasında altı ay önceden taahhüt edilen işbirliği protokolü imza altına alındı.
 
Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz ve Avrupa Konseyi Sosyal Uyum Araştırmaları ve Erken Uyarı Bölümü Başkanı Samuel Thirion’un günün anlamını içeren konuşmalarının ardından işbirliği protokolü imzalandı. Karşılıklı imzaların atılması ile birlikte Trakyakent ve Avrupa Konseyi yetkilileri tarafından yürütülen proje çalışmalarının koordinasyon kurulu toplantılarına devam edildi. 
 
Birliğin Var Olma Nedeni Olan Çalışmaları Gerçekleştiriyoruz
Program takdimi açış konuşmasını gerçekleştiren Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz ''Trakyakent yönetimi olarak 2009 yılından bu yana ciddi bir hizmet artışı sağladık bunun yanında sunulan fırsatların kalitesinde de önemli artış var. Birlik başkanımız Sayın Op. Dr. Adem Dalgıç 'ın sürekli üstünde durduğu 'yararlı çalışmalar yapmak için tanınırlık önemli bir etkendir'' sözünü kendimize ilke edindik ve bunu sağlamak için üye belediyelerimizin sesi olmak adına ulusal ve uluslararası toplantılarda tanınır, güvenilir bir Belediyeler Birliği olmayı başardık. bugün Türkiye'den ve Avrupan bir çok resmi kurum, sivil toplum örgütü ile sürekli irtibat içindeyiz bu bizim yerimizde saymadan sürekli yenilenmemize ve ufkumuzun açılmasına imkan veriyor. Avrupa Konseyi ile bir yıldır gerçekleştirdiğimiz çalışmalar da bu yenilikçi çalışmalarımızdan bir tanesi. Birliğin var olma nedeni olan çalışmaları gerçekleştirmenin memnuniyeti içindeyiz. çeşitli resmi kurumlar, sivil toplum örgütleri ve Avrupa Birliğine taraf ülkelerin yerel yönetimleri ile beraber gerçekleştirdiğimiz çalışmalar bizi iki kat güçlü kılıyor'' dedi.
 
Türkiye'de Emsal Teşkil Edecek Bir Protokolün Bugün Trakyakent ile İmzalanması Avrupa Konseyi İçin Çok Anlamlıdır
Açış konuşması gerçekleştiren Avrupa Konseyi Birim Başkanı Samuel Thirion yaptığı konuşmasında '' 2010 yılı Temmuz ayında Bakanlar Komitesi tarafından kabul edilen Avrupa Konseyi Sosyal uyum Stratejisi ve Eylem Planı, ortak sosyal sorumluluk aracıyla toplumda yer alan herkes için refahın sağlanması amacıyla toplumun bütün paydaşlarının katılımını arttırmayı amaçlamaktadır. Eylem Planı ve Stratejisi, geleceğe dönük bir vizyon ile, vatandaşların ihtiyaçlarını kamu politikalarına uygun hale getirmek için aşağıdan yukarıya ve yukarıdan aşağıya eş işleyen bir yaklaşım benimsemektedir.  
Sosyal Uyum ve Sosyal Sorumluluk sürecinin Avrupa Konseyi Sosyal Uyum Stratejisi ve Eylem Planında yer alan önemi, kamu kaynaklarını sınırlayan bir mali ve ekonomik kriz durumunda, toplum içinde standart refah seviyesinin yakalanmış olmasıyla, önemini daha çok hissettirmektedir. Süreç, nüfusun ihtiyaçlarına göre özellikle yerel düzeyde mevcut fiziki, beşeri ve sosyal kaynakların daha verimli kullanılmasına fırsat vermektedir. 
 
Türkiye'de ise; 26313 sayılı 08.10.2006 tarihinde resmi gazetede yayımlanan 3/7/2005 tarih ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun Kent Konseyi Yönetmeliği, Avrupa Sosyal Uyum Stratejisinin ve Eylem Planının Türkiye’deki Yerel Yönetimlerde uygulanabilmesi açısından uygun bir çerçeve oluşturmaktadır. bugün Türkiye'de emsal teşkil edecek bir protokolün imzalanması Avrupa konseyi için çok anlalıdır'' dedi.
 
İmzalanan İşbirliği Anlaşmasına göre aşağıda özet olarak belirtilen protokol maddeleri yer almaktadır.
1-   Avrupa Konseyi kendi yetkinlik alanı içinde Sosyal Uyum Stratejisi ve Eylem Planı uygulamasını ilgili yerel yönetimler ve bunların kent konseyleri için sağlayacaktır. Bunu yapmak için, bilgi toplantıları ve seminerler düzenlenecektir. Avrupa Konseyi ayrıca, sürecin uygulandığı her bölgeye gerek mali gerek uzmanlık desteği sağlayacaktır. 
2-   Bölgesel düzeyde Strateji ve Eylem Planının koordinasyonu ve yerel yönetimlere ve bu yerel yönetimlerin kent konseylerine desteği Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği tarafından sağlanacaktır. 
3-   Bilgilendirme seminerlerinin planlamaları ve zamanlamaları taraflar arasında yapılan anlaşmalara göre belirlenir. 
4-   Toplantılar, çalışmaların başarısı ve gelecekteki gelişmelerin değerlendirilmesi Birlik tarafından yapılacaktır. Yerel Yönetimlerin süreçlerinin sonuçları, mümkün olduğu kadar, ulusal politika analizinin vatandaşın beklentilerine göre şekillendirilmesi kısmında veri sağlayacaktır.
 
Tekirdağ Ramada Otel’de düzenlenen imza törenine Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz Avrupa Konseyi Sosyal Uyum Araştırmaları ve Erken Uyarı Bölümü Başkanı Samuel Thirion, Proje Koordinatörü Malcolm Cox ve Trakyakent Proje Uzmanı Mehtap Cihan Miçonunoğlu Akkuş katıldı.