info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ayçiçeği Balında Bereketli Yıl

Tekirdağ ın Hayrabolu ilçesine ayçiçeği balı için Türkiye nin dört bir yanından gelen gezginci arıcılar, ilçeden yüzleri gülerek ayrılıyorlar.

 

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesine ayçiçeği balı için Türkiye'nin dört bir yanından gelen gezginci arıcılar, ilçeden yüzleri gülerek ayrılıyorlar. 
 
Ayçiçeği tarlalarında konuşlanan gezginci arıcılar, bekledikleri bal rekoltesine ulaştıklarını belirterek, son sağımlarını yaptıklarını belirtiler. 
 
Balıkesir'in Kalkım ilçesinden gelen gezginci arıcı Ziya Akman, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ayçiçeği balının çok Bereketli olduğunu bildirdi. 
 
Ayçiçeğinin Trakya'da yağışlar nedeniyle gecikmeli ekildiğini belirten Akman, bu nedenle ayçiçeğinden bal alma süresinin de uzadığını ifade etti. 
 
Akman, "Böyle olunca arılarımız iyi çalışarak kovanlarındaki petekleri balla doldurdular. 200 arı kovanıyla geldiğim Hayrabolu'dan, yaklaşık 100 teneke bal ile ayrılıyorum. Diğer arıcılar da ovalarda hala ayçiçeğinin açmaya devam ettiğini ve kalma sürelerini 5 gün uzattıklarını söylüyorlar" dedi. 
 
Ailesiyle geldiği Emiryakup köyünde yaptığı seyyar barakasında kalan Akman, balların tenekesini 160 TL'den sattığını kaydetti.