info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AYÖP, Atanamayan Öğretmenler İçin Pankart Açtı

Tekirdağ ın Çerkezköy ilçesi nde ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) Üyeleri, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Çerkezköy ziyaretinde pankart açarak hükümeti eleştirdiler.

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda bir araya gelen bir grup AYÖP üyesi, pankart açarak yazılı açıklama yaptılar. Gezi Parkı olaylarına da değinen AYÖP üyeleri, KPSS yüzünden intihar ettiği öne sürülen meslektaşlarına da değindi. Yıllarını mesleğine veren arkadaşlarının son nefeslerini atamaları yapılmadığı için verdiklerini söyleyen AYÖP Üyeleri: “Bu ülkede her gün yüzlerce işçi iş kazalarında, yaşam haklarına sahip çıkan insanlar herkesin gözü önünde onlarca öğretmen hiçbir geçerliliği güvenilirliği kalmamış KPSS nedeniyle hayatını kaybetmekte aslında göz göre göre katledilmektedir. En son Mehmet Sadık Güneş arkadaşımızla birlikte 37 öğretmenimiz KPSS’nin bizlere ve çevremize dayattığı yetersizlik psikolojisine daha fazla dayanamamış, çare olarak intiharı seçmiştir. Yine birkaç gün önce Milli Atlet olan 5 bin metre, 1500 metre gibi mesafelerde Türkiye şampiyonluğu bulunan Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Karabaş adlı arkadaşımız çalıştığı inşaatta iş kazası geçirerek hayatını kaybetmiştir. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Murat Karabaş arkadaşımızın yeri, altında kaldığı göçük değil okuldur.İntihar eden öğretmenlerimizin yeri toprak değildir’’ ifadelerini kullandı.
 
Hükümete ‘Öğretmen açığınız yoksa neden eğitim fakültesi açıyorsunuz’ diye seslenen AYÖP Üyeleri: “Bizler ücretli öğretmenlik yapmaya razı olunca Milli Eğitim Bakanlığı’nın mali yükünü azaltınca bizleri öğretmen olarak görmekte ve sömürmekteler. Açılan eğitim fakültesi sayısı şu on yıl içerisinde neden bu kadar arttı?.Neden ücretli öğretmenlik uygulaması? Yetersiz gördüğünüz öğretmenler kölelik koşullarında çalışmaya razı olduğunda mı sizin yeterlilik kriterleriniz yerine gelmekte? Bizler sizlerin plansız programsız eğitim politikaları ve geçerliliğini, güvenilirliğini çoktan yitirmiş bir sınav yüzünden daha fazla arkadaşımızı toprağa vermek istemiyoruz. Bu sömürü düzeni son bulsun, ücretli öğretmenlik kaldırılsın, intiharlar son bulsun, öğretmenler atansın istiyoruz’’ dediler.
 
Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyeleri basın açıklamasının sonunda herhangi bir slogan atmadan olaysız bir şekilde dağıldı.