info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bakan Avcı’ya Karaağaç Lisesi’ni Sordu

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Karaağaç’ta yaşanan eğitim sorununu TBMM Genel Kurul’a taşıdı.

“ŞİMDİYE KADAR NEDEN YAPILMADI?”
 
Genel Kurul’da soruları yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya Karaağaç’ta neden şimdiye kadar bir lise yapılmadığını soran Yüceer, Kapaklı’ya bağlı, nüfusu 12 bini aşan Karaağaç beldesinde yaşayan vatandaşların büyük bir kısmının asgari ücretle çalıştığını ve ekonomik sıkıntılarla yaşam mücadelesi verdiğini ifade ederek “Beldede 2 bin öğrenci var.  Her yıl liseye başlayan öğrenci sayısı yaklaşık olarak 200 olmasın rağmen, maalesef, yalnızca 2 tane ilköğretim okuluna sahip” dedi.
 
“ÇEVRE İLÇELERE GİTMEK ZORUNDA KALIYORLAR”
 
Belediye meclis kararıyla 26 bin 580 metrekarelik arsanın meslek lisesi yapılmak üzere Millî Eğitim’e tahsis edilmiş olmasına rağmen lisenin bir türlü yapılmadığını söyleyen Yüceer, “Ekonomik gücü olmayanların okul hayatı bitiyor. Az çok ekonomik gücü olan, dolmuş, servis ücretini ödeyebilen çocuklarımız okumak için çevre ilçelere Çerkezköy, Kapaklı veya Veliköy’e gitmek zorunda kalıyor” dedi.
 
“BUNUN ADI AYRIMCILIK DEĞİL Mİ?”
 
Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya, “Karaağaç’daki öğrencilerimiz daha ne kadar mağdur olacak, bunun adı ayrımcılık değil midir? Bu çoçukların, ailelerin günahı ne? Çocukların eğitim hakkını neden ellerinden alıyorsunuz?” sorularını soran Yüceer, 2013 bütçesine alınan okulun inşaatının bir an önce, vakit kaybetmeden başlatılmasını talep etti. Bakan Avcı, Yüceer’in sorusuna “Tekirdağ Karaağaç’la ilgili planlamayı arkadaşlarımız şimdi araştırıyorlar. Karaağaç'la ilgili bilgileri oturum sonuna kadar alabilirsem size ulaştırırım” yanıtını verdi.  Bakan Avcı’ya oturum sonuna kadar bilgi gelmeyince, Yüceer’in sorusu yanıtsız kaldı.