info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Balkan Kongresi nde protokol krizi

Tekirdağ da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Balkan Kongresi ne protokol krizi damga vurdu.

Protokolde yer bulamayan ve oturduğu yer sık sık değiştirilen eski Çevre ve Orman Bakanı Fevzi Aytekin, kongreyi terk etti.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM), Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi nin işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Balkan Kongresi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Piramit Salonu nda yapıldı. Kongreye katılan eski Çevre ve Orman Bakanı Fevzi Aytekin, protokolde isminin yer almadığını görünce sinirlendi.

Konuşmak için uzun süre yetkili birini arayan Aytekin, daha sonra bir katılımcının sandalyesine oturmak zorunda kaldı. Oturduğu masa da önünden alınan Aytekin, bunun üzerine salonu terk etti.

Kongreye katılım davetinin Tekirdağ Valiliği nden geldiğini kaydeden Fevzi Aytekin, "Toplantıya katılacağımı valilik sekreterine bildirdim. İsmim yok ve bu toplantıya neden katılayım. Herhangi bir vatandaşın, katılımcının sandalyesinden ismini çıkartıp beni oturtuyorlar. Benim önümdeki masayı başka yere götürüyorlar. Böyle organizasyon olmaz. Art niyet aramıyorum, eksiklik var. Yetkililere bildirdiğim taktirde bize verilen liste bu ismimin olmadığını öğreniyorum.

Uluslararası toplantı, ciddi iş. Sayın valimiz bir suçunun olmadığını, organizasyonun hatalı olduğunu bildirdi" dedi.