info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Baraj ihalesi bu yıl yapılacak

Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç iki günlük Ankara gezisini değerlendirdi.

Ankara ya çevre bakanlığı ile görüşmeye giden başkan Dalgıç, Tekirdağ il merkezine daha ucuz su getirmek için hazırlanan projenin yakın bir tarihte ihaleye çıkacağını deklare etti.

Naip Köyü göletinde yapılacak baraj ve isale hattı ile ilgili çalışmaların son aşamasına gelindiğine değinen Dalgıç, Naip köyü barajı ıslah edilerek hem Kumbağ ve Barbaros beldelerinde artık sel felaketleri yaşanmayacak hem de yıllardan beridir pahalıya mal olan su daha ucuza mal edilecek.

Projelerin bittiğini Şubat ayı sonu itibarı ile ilgili genel müdürlüğe tastik görmesi için gönderildiğini ve yılın sonuna doğru da büyük bir ihtimal ile projenin ihaleye çıkacağını ifade etti. Yaklaşık iki yıl içinde bitmesi planlanan projenin D.S.İ. tarafından ihale edilecek Naip köyünden kent merkezine gelecek isale hattı da bir bütün olarak projede yer alıyor. Orada 30 yıllık su rezerv olduğunu hatırlatan belediye başkanı Trakya bölgesinin son yağışlardan sonra da barajların dolu olduğuna değindi. Arıtma tesisi ile ilgili de çalışmaların durumunu değerlendiren Belediye Başkanı Dalgıç, meclisin bu konuda kendisine gerekli yetki verdiğini ve çözüm için çok taraflı bir protokol ile yapılabileceğini ve bunun da yakında olma aşamasına gelindiğinin altını çizdi.