info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başkan Dalgıç Trakyakent Gündemi İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Trakyakent ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Trakyakent Belediyeler Birliği’nin Tekirdağ’da gerçekleştireceği Birlik Encümen Toplantısı ve Trakyakent Belediyeler Birliği’nin yurtdışı program ve organizasyonları konusunda kısa bir değerlendirme yaptı.

Trakyakent ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Trakyakent Belediyeler Birliği’nin Tekirdağ’da gerçekleştireceği Birlik Encümen Toplantısı ve Trakyakent Belediyeler Birliği’nin yurtdışı program ve organizasyonları konusunda kısa bir değerlendirme yaptı.
 
Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Encümen toplantısı ile ilgili açıklamasında; “TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak Encümen Toplantılarımızı, Encümen Üyesi Belediye Başkanlıkları ev sahipliğinde veya Birlik Merkezimizde her ay düzenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz.
 
24 Nisan 2013 tarihinde yaptığımız TRAKYAKENT Belediyeler Birliği Olağan Meclis Toplantısı’nda Birlik Meclisi tarafından Encümen Üyeliği’ne layık görülen Birliğin yeni Encümen Üyeleri Pınarhisar Belediye Başkanımız Mustafa Cingöz, Çamlıca Belediye Başkanımız Halil Büyükyatıkçı, Vize Belediye Başkanımız Selçuk Yılmaz ve Evrensekiz Belediye Başkanımız Halil Abanoz ile ikinci Encümen Toplantımızı gerçekleştirmek üzere bir araya geleceğiz” dedi.
 
Başkan Dalgıç, Birlik yönetimi ile aldıkları karar doğrultusunda Haziran ayı Encümen Toplantısı’nı 21 Haziran 2013 Cuma günü Saat 16:00 da Tekirdağ Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleştireceklerini bildirdi.
 
Başkan Dalgıç; İşbirliklerini Arttıracağız
 
Trakyakent ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT’in 2009 yılında başlattığı Aktif Çalışma Programında; Birlik olarak 2013 – 2014 yıllarında daha çok uluslar arası ilişkilere odaklanacaklarını belirtti.
 
Başkan Dalgıç; “Gerek yurtiçi gerekse yurtdışında sürdürdüğümüz faaliyetler üye belediyelerimizin çalışmalarına ışık tutmayı ve yol göstermeyi amaçlamaktadır. Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği olarak 2013 ve 2014 yılı faaliyet dönemimizde ülkeler arasındaki iş birliklerini daha da fazlaştırmak istiyoruz. Düzenlediğimiz yurt dışı teknik inceleme programları, eğitim toplantıları, belediyelerimize yönelik proje çalışmalarımız ve belediyelerimizin personellerine sunduğumuz çalışmalarımızla üye belediyelerimize güç katarak hizmet üretme kapasitelerini arttıracağımıza da inanmaktayız. Birliğimizi ön plana çıkaracak, tanıtımını en iyi şekilde yapacak çalışmaların da aktif şekilde içerisinde yer alıyoruz” dedi.
 
İşbirliği Konusunda Ciddi Talepler Alıyoruz
 
2012 yılında düzenlenen Sınır Bölgeleri İşbirliği ve Yerel Yönetimler Forumu programına değinen Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “2012 yılına ait büyük önem taşıyan programlarımızdan olan, Trakyakent Üye Belediye Başkanları, Ram Trakya Üyesi Belediye Başkanları ve Birliğin yetkilileri, Bulgaristan Belediye Çalışanları (NABC) Birlik Başkanı ile birlikte Avrupa Birliği Bakanlık temsilcileri ve Avrupa Sınır Bölgeleri Birliği AEBR yetkililerinin katıldığı Trakyakent ve Türkiye Belediyeler Birliği ile Avrupa Sınır Bölgeleri Birliği işbirliğindeki Sınır Ötesi İşbirliği ve Yerel Yönetimler Forumu adlı çalıştay programını İstanbul da gerçekleştirdik. 2012 yılı Eylül ayında Trakyakent Belediyeler Birliği’nin en önemli uluslararası organizasyonlarından biri olan İspanya Teknik Çalışma Programı’nı Madrid ve Barselona kentlerine düzenledik. Belediyecilik alanında son yenilikleri ve çalışmaları takip etmek ve başarılı uygulamaları yerinde görmek amacıyla düzenlediğimiz bu organizasyonda Trakyakent’i uluslararası bir kurum olarak, gerektiği gibi temsil ederek Ülkemizin ve Bölgemizin tanıtımını en iyi şekilde yaptık. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar her alanda büyük destek ve ilgi görürken ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapmamız konusunda da çok ciddi talep ve davetler alıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Bölge’nin Gelişmesine Katkı Verecek Tüm Çalışmalarda Yer Alacağız
 
Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği olarak İtalya’da çok önemli bir program gerçekleştirdiklerini hatırlatan Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “45 kişilik Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerimiz Trakyakent Birlik yetkililerinden oluşan grubumuzla Roma, Napoli ve Venedik kentlerinde Beş gün boyunca teknik toplantılar düzenledik. Roma Belediye Başkanlığı, Venedik Belediye Başkanlığı ve İtalya Ulusal Belediyeler Birliği’ne bağlı Belediyelerin Başkanları, bölüm müdürleri ve Avrupa Birliği uzmanları, Roma Büyükelçiliği ve Venedik Fahri Konsolosluğu çalıştay heyetimizle bir araya getirdik. Bu toplantılarda da Türkiye adına tanıtıcı, Birlik adına makro ölçekte yarar getirecek çalışmalar gerçekleştirdik. Trakyakent’in hedefleri, faaliyet alanları, işbirliği potansiyelleri ve uluslar arası çalışma alanlarındaki talepleri İtalya’da ziyaret edilen kurumlarla paylaşıldı. Buradaki programlarda yer alan Birlik yönetim kurulu üyelerimiz ve Üye Belediye Başkanlarımız yönettikleri şehirleri tanıtarak ve işbirliği talepleri konusunda İtalya Ulusal Belediyeler Birliği ile Roma ve Venedik Belediye yönetimlerine, Belediye Başkanlarına ve üst yetkililerle bilgi paylaşımları yaptılar” dedi.
 
Türkiye’den ve Avrupa’dan birçok resmi kurum ve sivil toplum örgütü ile sürekli irtibat halinde olduklarına işaret eden Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, bölgenin gelişimine katkı sağlayacak her çalışmanın içerisinde yer almaya devam edeceklerini vurguladı.